söndag 24 augusti 2014

Romantiska lästips

Dagens romantiska lästips för regniga dagar och kulna kvällar är två böcker av Mary Balogh, One Night For Love och A Summer to Remember. Dessa två böcker hänger tätt samman och bildar tillsammans vad som brukar benämnas som The Bedwyn Prequels eftersom de föregår en av Marys mest populära serier - The Bedwyn Saga.

One Night For Love är Nevilles och Lilys berättelse, A Summer to Remember Laurens.

Som officer i Portugal under Napoleonkrigen gifte sig Neville Wyatt, Lord Newbury, under ett rekognoseringsuppdrag med sin sergeants dotter för att skydda henne om de skulle bli tillfångatagna. Det är någonting han aldrig kommit sig för att berätta för sin familj för bara någon dag senare, just innan han själv blev svårt sårad, såg han sin hustru bli dödad.

Neville, som i och med sin fars död blivit Earl of Kilbourne, har återvänt hem till sin familj i England och axlat ansvaret följer med titeln. Han står i begrepp att gifta sig med sin väluppfostrade och mycket lämpliga släkting Lauren när världen plötsligt vänds upp och ned.

Lily dog inte.

Efter en lång tid och många umbäranden i fångenskap är Lily Doyle – Lily Wyatt – sergeantens dotter och Lordens krigsbrud äntligen fri. Hon har lyckats ta sig tillbaka till England och finner sin make, nu Earl of Kilbourne, i kyrkan. Inväntande sin brud.

Och ingenting blir mer som det var tänkt.

Ingenting är heller glasklart. Och ingenting, absolut ingenting, blir enklare av att någon går till ytterligheter för att döda Lily.


Laurens värld slogs i spillror den dag som borde ha varit hennes lyckligaste. Som skulle ha varit hennes lyckligaste. På hennes bröllopsdag återuppstod den döda hustru hon inte ens känt till att hennes blivande make haft på offentligast tänkbara sätt och satte därmed punkt för det bröllopet.

Det har tagit Lauren lång tid att återhämta sig. Nu vill hon dra sig tillbaka från societeten, skaffa ett eget hem och leva ett stillsamt liv. Men hennes välmenande släktingar vill inte höra talas om det, de vill ordna ett passande äktenskap åt henne så hon kan bli lycklig. Hon undrar hur de inbillar sig att hon någonsin skulle kunna bli det.

Kit Butler, Viscount Ravensberg, har ett problem. Sommaren närmar sig och hans far har kallat hem honom till ett familjejubileum och vill att han skall gifta sig med en gammal käresta. Men Kit har ingen önskan att gifta sig – och absolut inte med kvinnan som förödmjukat honom och valt hans äldre, nu avlidna bror istället. För att undvika en skandal behöver han en hustru, någon han valt själv och är beredd att leva med, och det kvickt.

Han får ögonen på den övergivna bruden – Lauren – och anser att hon kan passa. En kvinna som övergivits vid altaret, resonerar han, borde vara desperat nog att gifta sig med vem som helst - och dessutom gå med ett snabbt bröllop. Han inleder en snabb uppvaktning men ju längre han driver sina planer, desto mer lägger hans känsla för heder hinder i vägen. Lauren har, även om han finner henne irriterande stel och  proper och förnuftig, inte gjort någonting för att förtjäna hans intriger.

Men Lauren ser en lösning för dem båda och föreslår en skenförlovning, en temporär förlovning hon kommer att bryta när sommaren är över. Det skulle rädda honom undan hans fars äktenskapsplaner utan att orsaka skandal – och övertyga hennes släktingar om att hon verkligen inte vill gifta sig. Det enda hon önskar sig i gengäld, är att han gör hennes sommar minnesvärd.

Det är i A Summer to Remember klanen Bedwyn först introduceras, då den kvinna Kits far kräver att han skall gifta sig med är hans äldre brors efterlämnade fästmö – Lady Freyja Bedwyn. När Lauren och Lady Freyja möts, slår det gnistor.

Det är milt sagt dukat för en minnesvärd sommar.


Värt att notera är att i dessa båda böcker introducerar Mary ett persongalleri som binder samman och befolkar en rad böcker i flera olika serier - The Bedwyn Saga, The Simply Quartet och The Survivors' Club.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar