Elisabetiana

Jag är en skrivande kvinna och ord och informationsflöden har löpt som en röd tråd genom mitt yrkesliv. Jag arbetar som skrivande informatör och i någon mån som webbredaktör, därutöver är jag en rent rasande grym CV-coach.

Att jag är en skrivande kvinna innebär också att jag skriver. Privat. Ständigt. Oförtröttligt - um, oftast. Och att det är en bok på gång.


Det här är en av mina bloggar, den mest personliga - och också den mest aktiva.


Jag är född och uppvuxen och alltjämt bosatt på underbara Södertörn, just söder om Stockholm. Min enda sejour härifrån var när jag studerade vid Högskolan i Örebro. Jag återvände omsider till södra Storstockholmsregionen, fick jobb på Televerket och åren rullade på.

Telia - som Televerket vid det laget hunnit bli - och jag gick så småningom skilda vägar i samband med IT-krisen i början av 2000-talet. Sedan dess har jag bland annat jobbat som CV-coach för Nynäshamns kommun - mitt roligaste, mest givande och inspirerande jobb någonsin. Det var krävande, men känslan när man hjälpte någon att bli sedd - att komma på anställningsintervjuer och kanske till och med få jobb var helt otrolig.

Mitt rekord är svårslaget, till och med för mig själv. Jag satt med en klient, vi hade gjort i ordning hans nya CV och ett bra sälj-/presentationsbrev och mejlat till en presumtiv arbetsgivare och höll just på att ändra några formuleringar i brevet för att skicka en annan ansökan - när den första arbetsgivaren ringde min klient och ville träffa honom. Han fick jobbet.


Mina föräldrar var Aina och Alfred Nielsen. Vi bodde i Skogås på Södertörn och även om man fick några törnar i livet (de stavas huvudsakligen skolan, s k skolkamrater och mobbning) var det på det hela taget ett gott liv.

Mina föräldrar, med en kusins hund

Under några härliga, oförglömliga år hade vi hund (nej, inte hunden på bilden - det är en kusins hund, hundar vet när någon tycker om dem och de är saliga när de hittar en människa som kan konsten att klia en hund), en egensinnig och livfull labrador vid namn Nellie. Några av hennes hyss och äventyr finns dokumenterade under etiketterna Nellie och Hundåren i etikettmolnet.


Sommaren 2002 inledde jag en omfattande satsning på mitt skrivande och bland annat gått skrivarkurser på Åsa Folkhögskola och flera terminer vid Skrivarakademins Författarskola på Folkuniversitetet i Stockholm. Under många år brottades jag med ett episkt Fantasy projekt men insåg till sist att det blev mer världsbyggande än skrivande. Kanske tar jag en dag tag i det igen, men för närvarande ligger det på is. Istället skriver jag nu en kärleksroman i sekelskiftesmiljö.

En? Jag skriver faktiskt två parallellt, i växelbruk. 2013 kom ett stambyte i vägen för skrivandet vid en tidpunkt när min första text behövde vila och jäsa och mogna. Men avhålla mig från att skriva? Aldrig!

Fullkomligt omöjligt. Och jag hade en annan idé i huvudet och mellan bilande och slagborrsanfallen skrevs min andra text. Vilket lett till att jag nu har en bok som är nästan klar och en där cirka två tredjedelar är skriven.

Båda böckerna har dessutom ynglat av sig och utgör numera inledningen till ett par romantiska släktkrönikor i sekelskiftesmiljö. Sedan kan ju inte min överkreativa hjärna avhålla sig från att poppa upp nya idéer allt som oftast.


Jag är också en läsande kvinna, vilket torde framgå av många av mina blogginlägg. Hösten nittionio dök tanken upp att om jag någon gång i livet skulle avlägga ett nyårslöfte så vore det väl vid millennieskiftet. Och det skulle vara ett nyårslöfte jag hade både nytta och glädje av. Så jag bestämde jag mig för att jag skulle fräscha upp och bättra på min engelska genom att läsa minst en bok i månaden på engelska.

Inledningsvis läste jag mycket science fiction och fantasy, och på den dieten levde projektet i många år. Efter en tid utökades dieten med alternativhistoria. Eric Flint (med flera) har skrivit en helt otrolig alternativhistorisk serie, 1632 - efter den första boken i serien. Med sin svenska anknytning till trettioåriga kriget och Gustav II Adolf blev serien helt enkelt oemotståndlig. Med åren blev det allt lättare läsa på engelska, jag fick ut mer av böckerna och nu tänker jag knappt på om jag läser på svenska eller engelska.

Våren 2013 började jag, inspirerad av ett par nyskrivna svenska svenska romanceböcker och boktips på författarens hemsida, också läsa romance på engelska. I dag läser jag fler böcker på engelska än på svenska.





Status just nu:
- Skrivande informatör på jakt efter drömjobb
- Grym CV-coach på jakt efter drömjobb
- Administratör som kan organisera det mesta (utom möjligen siffror) på jakt efter bra jobb
- Aspirerande författare med lovande böcker på jakt efter förlag

- Vad jag hoppas på: Livet, framtiden - och en dag också utgivna böcker



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar