Eloisa James

 – gripande, roande, sensuell romance från en av genrens mästarinnor

Photo by Bryan Derballa
Eloisa James är – utan inbördes ordning – bästsäljande författare, professor, hustru, romancedrotting och mor. När hon inte skriver bästsäljande romance som fängslar läsarna från pärm till pärm är hon professor i engelsk litteratur med Shakespeare som huvudspecialitet vid Fordham University i New York City, någonting hon liknar vid att leva två liv.

Eloisa är en New York Times bestselling romanceförfattare och hennes romaner har hyllats med stor entusiasm från första början. En recensent på USA Today skrev om hennes första bok att hon (recensenten) "found herself devouring the book like a dieter with a Hershey bar" och senare proklamerade People Magazine "romance writing does not get much better than this". Eloisas romaner brukar få entusiastiska recensioner i Publishers' Weekly och Library Journal och brukar också regelbundet dyka upp på bästsäljarlistorna. Över tio gånger har Eloisa varit RITA-finalist på Romance Writers of Americas årliga konferenser, 2013 vann hon.

Eloisa James är utbildad vid såväl Harvard som Oxford och Yale. Hennes dubbelliv som professor och Romancedrottning är en källa till fascination för såväl press som romanceläsare.

Men skotten mellan hennes två liv är inte helt vattentäta. Litteraturprofessorn inom henne har bidragit till att flera av hennes älskade romaner har ett slags Shakespeareresonans, kanske speciellt The Taming of the Duke - och, nej, det är en av Eloisas böcker jag ännu inte läst. Eloisa väver in såväl poesi som bitar av Catullus och dryckesvisor från 1500-/1600-talet i sina texter - något som ger dem en extra djup patina av atmosfär, tidsanda och färgrikedom..

I egenskap av litteraturprofessor har hon också skrivit för att försvara romancegenren mot den mossiga, förklenande termen "bodice-ripper" i New York Times, liksom artiklar publicerade i kvinnomagasin och författartidskrifter som Romance Writers' Report.

Men litteraturprofessorn är inte den enda som får bidra till romanceförfattandet, Eloisa drar även nytta av sina erfarenheter som mor och barnen i hennes böcker känns alltid, oavsett ålder och individuella karaktärer, som levande och trovärdiga personer med egen vilja och egna åsikter.


Hitintills har jag inte läst så mycket av Eloisa James - inte mer än fyra böcker, i skrivande stund (oktober, 2015). När jag började läsa romance på engelska för ett par år sedan fastnade för några produktiva författare Mary Balogh, Lisa Kleypas, Stephanie Laurens, Grace Burrowes m f och har tillbringat de senaste åren med att läsa mig genom stora delar av deras produktion.

Det är först det senaste året jag börjat ta in ytterligare författare i min ALBT (Att-Läsa-BokTrave), någonting jag inte ångrat. Eloisa James, som är en av Simona Ahrnsteds stora favoriter som hon ofta rekommenderar till romanceläsare, är en av dessa författare.

Och hon är just så lysande, så briljant och begåvad som Simona beskrivit henne.


En sak är säker - det kommer definitivt att komma fler böcker av Eloisa James i min ALBT, så snart finanserna tillåter.Eloisa James
- Meet the Author: Eloisa James at Darien Library

Bokvideo
- The Desperate Duchesses


Böcker jag tipsat om:


- A Duke of Her Own - (6:e boken i Desperate Duchesses)
- This Duchess of Mine - (5:e boken i Desperate Duchesses)
- Three Weeks With Lady X - (1:a boken i Desperate Duchesses by the Numbers)
- Four Nights with the Duke - (2:a boken i Desperate Duchesses by the Numbers)
- Seven Minutes in Heaven - (3:e boken i Desperate Duchesses by the Numbers)


http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar