Betyg 8 av 10

För detta betyg krävs att boken är en bok helt i min smak. Den skall ha minnesvärda scener/personer, personer man kan tycka om och sympatisera med och intrigen måste hålla. Boken skall vara välskriven och har originalitet i idéer och underliggande teman. Användning av genrerelaterade tropes bjuder ofta på oväntade tvists och överraskningar.

Om jag lästa andra böcker av den här författaren kan jag känna igen en distinkt "röst". Författaren behärskar genren väl och är stilsäker och även om boken är kanske inte helt flawless bjuder den på några timmars härlig läsning.

Se hela betygsskalan här.Böcker med betyg: 8 hjärtan av 10  • Romanceportalens betygssystem infördes i slutet av oktober 2016,  i och med recensionen av Elizabeth Hoyts Duke of Sin. Tidigare recenserade böcker är därför inte betygssatta. Huruvida dessa kommer att betygsättas retroaktivt är i dagsläget tveksamt, i synnerhet som införandet av betygssystemet också innebar en revidering av recensionernas utformning.
     
  • Varje bok är betygsatt inom ramarna för sin respektive genre.
     
  • Bakom varje betyg står en avvägning mellan personligt tycke och smak, min individuella läsupplevelse (alla läsupplevelser är högst individuella och kan även skifta från gång till gång) och minst två till tre genomläsningar av boken, textens kvalitéer och författarens hantverksskicklighet och förmåga att bemästra sina ämnen och teman inom ramarna för sin respektive genre.
     
  • Hur en bok hamnat i min hand - köpt, gåva, recensionsexemplar, etc - har aldrig och kommer heller aldrig att påverka recensioner eller betygssättning. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar