tisdag 12 augusti 2014

Romantisk semesterläsning

Dagen tips på romantisk läsning för stranden, hängmattan eller semesterresan är Joanna Bournes The Spymaster’s Lady.

Joanna Bourne skriver fartfyllt och dramatiskt om brittiska och franska spioner under franska revolutionen och napoleonkrigen och The Spymaster’s Lady har allt man kan begära av en välskriven romance – spänning, fara, dramatik och halsbrytande intriger. Och, inte att förglömma, kärlek och romantik.

I The Spymaster’s Lady har den brittiske spionchefen Robert Grey, fången bakom fiendens linjer, upptäckt en oväntad möjlighet att fånga den ökända franska spionen Annique Villiers och föra henne till England. Förutsatt, givetvis, att han lyckas fly ur fångenskapen. Och förutsatt att han kan få såväl Annique som sin sårade kamrat, Adrian, med sig. Utan Anniques hjälp hade den flykten varit omöjlig.

Annique Villiers lojalitet är hårt prövad, hon avskyr såväl Napoleon som hans förödande krigsplaner, och förrådd och skadad och jagad av sina egna har hon sina egna skäl att fly. Motvilligt går hon därför med på att hjälpa Robert och Adrian att fly.

Annique anser sig säker, hon har nattens mörker på sin sida och hon har alltid lyckats utmanövrera alla män hon mött. Hon har inte räknat med att Robert skulle visa sig vara undantaget – och plötsligt är hon fånge igen.

Från den stunden är Robert och Annique indragna i en kamp – stundtals avbruten av bräckliga allianser – om övertaget. Om överlevnad, heder och frihet. För varje steg av vägen kämpar Annique mot Robert, trots den ökande attraktionen dem emellan, trots att han för henne exakt dit hon måste bege sig.

The Spymaster’s Lady är klart läsvärd. Och lika klart oförglömlighttp://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar