onsdag 13 augusti 2014

Romantisk semesterläsning

Dagens tips på romantisk läsning för stranden, hängmattan eller semesterresan är det två första böckerna i Sabrina Jeffries nya serie, The Duke’s MenWhat the Duke Desires och When the Rogue Returns.

Ursprungligen hette The Duke’s Men egentligen Manton Investigations och grundades av Dominick Manton när hans översittare till bror utan skrupler brände sin fars testamente och gjorde såväl sin yngre bror som sina utomäktenskapliga halvsyskon arvlösa. Dominick fick överge sin utbildning och börja försörja sig genom att göra utredningar och söka efter försvunna personer – hans illegitime halvbror, Tristan Bonnaud, fick tillsammans med sin mor och sin syster fly landet. När historien börjar har Dominicks halvsyster, Lisette Bonnaud, återvänt till England för att hjälpa honom i hans arbete.

Där börjar What the Duke Desires. Dominick har just givit sig i väg på ett uppdrag i Skottland när Maximilian Cale, the Duke of Lyons, dyker upp på småtimmarna på hans tröskel och kräver att få tala med honom. Lisette försöker först lugna Maximilian och resonera med honom men tappar snart tålamodet med hans arrogans och hans maktfullkomlighet och ber honom mer eller mindre flyga och fara. Och hade hon inte varit så orolig för sin bror, Tristan, som tycks vara involverad i fallet och inte hört av sig på veckor, hade hon hållit fast vid det.

Istället tvingar hon Maximilian att ta med henne på resan till Frankrike för att finna såväl Tristan som några spår efter Maximilians försvunne bror. De reser inkognito, som alldeles vanliga herr och fru Kale, och det visar sig bli en äventyrligare och mer omtumlande resa än någon av dem räknat med.

I When the Rogue Returns är det Maximilians kusin, Victor Cale, som står i centrum. Han är gift. Vilket han inte berättat för någon, eftersom det både är ett smärtsamt och förödmjukande minne och något av en skandal. Hans unga hustru, Isabella, visade sig nämligen inte bara vara en skygg och begåvad ung kvinna som gjorde de mest utsökta imitationer av juveler, hon var upp över öronen involverad i en våghalsig och spektakulär juvelstöld kort efter att de gift sig och är sedan dess försvunnen.

Att vara gift med en juveltjuv är en belastning, speciellt om man är kusin med en hertig och har allas blickar på sig. Victor vill få ordning på sitt liv och för det behöver han finna Isa och överlämna henne till rättvisan. Och få skilsmässa. Han åtar sig ett uppdrag för Manton Investigations (som pressen och allmänheten till Dominicks förtrytelse döpt om The Duke’s Men efter fallet de löste åt Maximilian) eftersom han tror sig ha fått upp ett spår efter Isa.

Fast hur var det egentligen med den där juvelstölden? Isa visar sig nämligen vara ursinnigt övertygad om att det är han som begått den. Och att det är han som övergivit henne.

Och vad är det egentligen hon så desperat försöker dölja?


Den tredje boken i serien, How the Scoundrel Seduces utkommer senare i augusti så om ni gillar de här båda böckerna behöver ni inte vänta länge på fortsättningen. Det är Tristans historia.
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar