lördag 2 augusti 2014

Romantisk semesterläsning

Ännu en gång är en enda bok mitt lästips. Men det är en härlig bok – varm, rolig, underfundig och rörande. Den är också den första boken i en ny serie av Tessa Dare.

Serien heter Castles Ever After och boken Romancing the Duke.

Isolde har ärvt ett slott efter sin gudfar. Det kommer väl till pass, hon har just slängts ut från sitt hem av sin osympatiske kusin och barndoms plågoande.

Det enda problemet är att slottet visar sig vara mer slottsruin än slott.

Och, ah, det visar sig att det är bebott också.


Isolde, den fula ankungen som olyckligtvis aldrig förvandlades till en svan, är dotter till Englands mest firade och beundrade författare som skapat en sagovärld har funnit det hem hon så väl behöver. Dessvärre visar det sig vara redan bebott. Av en arrogant och surmulen - och blind - Hertig.

Ransom, en cynisk och utsvävande aristokrat vars liv förändrats i grunden på grund av en duell, har valt att dra sig tillbaka till familjens äldsta och mest fallfärdiga herresäte. Han börjar återhämta sig från sina skador men en besvärlig kvinna är det sista han vill få på halsen.

Två viljestarka personer anser sig vara ägare till samma fallfärdiga slott. Isolde har ärvt slottet, Ransom hävdar envist att han aldrig sålt det. Ingen vill ge sig, ingen vill lämna slottet.

Den romantiska Isolde och den arrogante Ransom har ingenting gemensamt, de kunde inte vara mer främmande för varandra och båda retar sig på den andres egenheter. Men de sluter en motvillig vapenvila för att lösa mysteriet och det visar sig att deras liv griper in i varandras.

När det visar sig att Ransom är på väg att bli förrådd av alla han trott sig kunna lita på, sluter de en bräcklig allians.


Det här är romance med en definitiv, skimrande sagostämning. Det är också en otroligt rolig romance. Tessa Dare skriver helt enkelt galet roliga böcker och Romancing the Duke är inget undantag. Många skratt och några tårar garanteras.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar