söndag 10 augusti 2014

Romantisk semesterläsning

Dagens tips på romantisk semesterläsning för stranden, hängmattan, solstolen eller resan är den romantiska och charmiga Minx av Julia Quinn.

Julia Quinn är de romantiska förvecklingarnas mästarinna och Minx är inget undantag. För det första fanns det ingenting som tydde på att huvudpersonerna någonsin skulle ha kommit i kontakt med varandra. Och de skulle förmodligen aldrig ha gjort det heller om inte Henriettas – Henrys – ålderstigne förmyndare dött och William ytterst oväntat ärvt såväl en titel som en egendom av en avlägsen släkting. Än mer överraskande är upptäckten att han dessutom ärvt Henry. Eller kanske snarare ansvaret som hennes förmyndare.

Den föräldralösa Henry har under många år förvaltat sin  förmyndares egendom och lett arbetet på gården. Hon har mycket litet intresse för typiskt kvinnliga sysselsättningar som kläder, societetsliv och gentlemän. Och speciellt inte med William, som hon ser som en inkräktare och ett hot mot hennes fria liv. Helst av allt skulle Henry se att William återvände till London och fortsatte med sitt stadsliv och lät henne sköta gården.

William å sin sida tar sitt ansvar som Henrys förmyndare på allvar. Han vill förvandla henne till den ung dam han anser att hon förtjänar att bli behandlad som och introducera henne i societeten. Enda problemet är att han är attraherad av henne. Och hon är lika attraherad av honom.

Men ingenting är någonsin så enkelt och snart nog har Henry och hennes William trasslat in sig i en serie av missförstånd och lyckats såra varandra ohjälpligt. Ett lyckligt slut för dem förefaller allt mer osannolikt för varje vänd sida.

Minx - är en rörande och romantisk historia, perfekt som avkopplande läsning vare sig det är på stranden, i hängmattan eller på resan. Men se till att ha en bunt pappersnäsdukar till hands.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar