söndag 12 oktober 2014

Julia Quinn - How To Marry A Marquis

Bland de romanceförfattare jag brukar läsa på engelska är nog Julia Quinn de romantiska förvecklingarnas mästarinna. Och How To Marry A Marquis är inget undantag.

How To Marry A Marquis är för övrigt inte bara titeln på romanen, det är också titeln på en bok som förekommer i boken. En handbok för unga regencydamer i konsten att finna – och vinna – en välbeställd gentleman att gifta sig med.

Det är inte någon vidare bra handbok, men det är den enda rådgivning unga Elizabeth Hotchkiss har att tillgå när hon accepterat att hon måste finna – och vinna – en välbeställd gentleman att gifta sig med.

Fast Elizabeth Hotchkiss tillhör en ansedd, om än utfattig familj är hennes situation desperat. Efter faderns död är hon och hennes yngre syskon nu helt utblottade och har knappt pengar till mat. Den enda möjlighet att försörja sin familj Elizabeth har är att arbeta som sällskapsdam till Lady Danbury, änkenåden på Danburygodset inte långt från familjens stuga, och det ger inte nog för mer än det absolut nödvändigaste. Hon oroar sig för att inte kunna ge sin lillebror en ordentlig utbildning och att hennes systrar med tiden kommer att bli tvungna att, liksom hon själv, ta plats i hushåll.

För att trygga deras framtid måste hon finna någon som inte bara är villig att gifta sig med henne utan också ta sig an hennes syskon. De begränsade omständigheter hon vuxit upp under har inte givit henne någon erfarenhet av att väcka gentlemäns – och än mindre aristokraters – intresse.

Agatha Danbury har sina egna problem. Någon försöker utpressa henne angående en gammal familjehemlighet. Något hon inte tänker finna sig i. Hon tillkallar sin systerson, James Sidwell, som arbetat inom underättelsetjänsten tills hans identitet röjdes för fransmännen för att finna utpressaren.

James Sidwell, Markis (Marquis) av Riverdale, har tillbringat säsong i London med att söka efter en lämplig hustru. Utan framgång, ingen societetsdam har lyckats särskilja sig från mängden eller fånga hans intresse och han har haft tråkigt. Så när hans moster Agatha sänder bud efter honom, är han mer än villig att lämna London. Meningen är att han som täckmantel för sin undersökning skall uppträda som hennes nye förvaltare på godset.

Redan vid framkomsten kolliderar James med Elizabeth utanför porten och sprider hennes tillhörigheter över gårdsplanen. James nyfikenhet väcks när Elizabeth snappar åt sig en tappad bok innan han hinner räcka henne den.

Det är bara ett problem. Snart nog är Elizabeth James främsta misstänkta.


How To Marry A Marquis är en berättelse fylld av värme, charm och humor. Och några mörka, smärtsamma och väl bevarade hemligheter. Och trogna Julia Quinn-läsare känner kanske igen William Dunford från Minx som skymtar förbi i en scen.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- The Bastion Club Novels, av Stephanie Laurens
- Spindle Cove series, av Tessa Dare
- Twas the Night After Christmas, av Sabrina Jeffries
- Lady Whistledown, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar