onsdag 15 oktober 2014

En romanceförfattares ultimata ostbricka


Ost? Ost hör definitivt hemma i kategorin ”meningen med livet”. Och få saker kan vara mer inbjudande än en riktigt fin ostbricka. Och det är någonting som kan bli riktigt stämningsfyllt och romantiskt, med de yttre tillbehören – levande ljus, kristallglas och ett gott vin.

Så tanken har uppstått – hur skulle den ultimata ostbrickan för en romanceförfattare se ut?


Den skulle givetvis ha två svenska klassiker – Grevéost och Herrgårdsost.


Baronost? Finns den kvar? Jag har inte sett den i butik på åratal. Men om den finns kvar, skall den givetvis med på ostbrickan.

Nyligen upptäckte jag också att Castello har en ost som kallas Marquis (Markis) och med en sådan titel har den givetvis förtjänat sin hedersplats på romanceförfattarens ostbricka. Den är dessutom supergod.


Ah, fast vänta, vänta!
Marquis får nog lov att maka på sig. Det finns nämligen en norsk ost med titeln Hertig.

Vad skulle mer behövas? Slottsost? Finns det slottsost?

En sökning på Google gav vid handen att det finns det visst. Skottorps Slottsost. En valfri ost från det mejeriet skall självfallet ha sin givna plats på en romanceförfattares ostbricka för inspiration och författerliga välbefinnande.


Ännu en sökning på Google gav vid handen att det även finns Kungsgårdsost.Sedan kan vi givetvis flirta litet med det andliga frälset och lägga till Prästost och Klosterost (Wästgöta, valfri kulör – eller givetvis kulörer).


Det måste bli en ostbricka som kan behaga och inspirera också den mest kräsna romanceförfattare.Duka därtill upp med de klassiska tillbehören – kex, bland annat ostkex, perfekt lagom saftiga päron och givetvis också druvor. Ekologiska, kärnfria, gröna och röda druvor. Och ett favoritvin.


Vintips?
Vaddå, vintips?
Ni vill inte ha några vintips av mig!

Tro mig, det är det sista ni vill ha. Vänd er för katten till en expert!Detta skulle givetvis också kunna vara en stämningsostbricka för inbitna romanceläsare när en ny bok av någon favoritförfattare just inköpts och skall premiärläsas. Något som ofta tenderar att bli sträckläsning – och därför kräver att man har litet god och lätt tillgänglig förtäring att styrka sig med.Det är med ost som med böcker – en riktigt god ost gör livet värt att leva.


Nå. Den sätter åtminstone den där livsnödvändiga guldkanten på tillvaron.Från hennes bloggar vet jag att  
gillar ost.

Frågan är vad hon skulle säga om den ostbricka jag föreslagit här.
Ost? Vad säger vi om ost?
OST!!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar