lördag 12 juli 2014

Romantisk semesterläsning

Sommar. Stranden och hängmattan kallar och man vill ha någonting roande och underhållande att läsa. Någonting som lämnar en med ett leende och en belåten suck. Och en längtan efter nästa bok – för serier är perfekt sommarläsning. Du är redan introducerad till miljön och en del av personerna och flyter in i den motståndslöst och dras med.
 
Jag läser romance på engelska och jag har just läst en sådan serie, The Hathaways series av Lisa Kleypas.

Serien handlar om den excentriska familjen Hathaway i det viktorianska England och följer fem syskons framfart inom societeten – en societet, som aldrig riktigt kommer att hämta sig efter deras något oförutsedda inträde i den. För syskonen Hataways bekymrar sig, i motsats till societeten, inte så mycket över vilket intryck de gör och deras val i livet får mer än ett ögonbryn att höjas.

Böckerna är härliga och medryckande och fartfyllda, skrattmuskulaturen blir väl exercerad och många fördomar kommer på skam. 
Serien inleds med Amelias historia, ”Mine till midnight”. Amelia, den äldsta av systrarna, är ansvarstagande och praktisk och kämpar för att hålla samman sin bångstyriga familj. Män och romantik har hon ingen tid till övers för – tills hon hamnar i en serie romantiska förvecklingar när familjen flyttar in på det fallfärdiga lantgods Leo (den ende brodern i syskonskaran) ärvt.

Hela serien är klart läsvärd. Vins och Poppys historier, ”Seduce me at sunrise” och ”Tempt me at twilight”, är romantiska och rörande men jag måste nog ändå säga att det är de båda sista böckerna som är seriens höjdpunkter. Kanske framförallt eftersom Leo och Beatrix, den yngsta av systrarna, är de mest färgstarka och excentriska medlemmarna av den excentriska familjen Hathaway. Leos historia, ”Married by morning”, och Beatrix, ”Love in the afternoon”, är någonting utöver det vanliga - så dråpliga och rörande att man skrattar tills man gråter.

Så The Hathaways series är klart läsvärd om man gillar romance – och ett perfekt val som semesterläsning.
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar