tisdag 9 september 2014

Stephanie Laurens - Tvillingarna Cynster

Ett par av de mest populära personerna genom de sex första av Stephanie Laurens Cynster-romaner är tvillingarna, Amanda och Amelia Cynster. När man möter dem för första gången i Devil’s Bride är de ett par förtvivlade och förkrossade skolflickor som sörjer sin mördade bror, genom de följande böckerna växer de upp och debuterar i societeten.

Med åren blir tvillingarna allt mer frustrerade över sina betydligt äldre kusiners överbeskyddande hållning och att deras ständiga övervakning hindrar dem från att göra allt som verkar spännande och roligt och i A Secret Love lyckas de slutligen vinna sin frihet.

Några år och flera säsonger i societeten senare har Amanda och Amelia kommit till den frustrerande slutsatsen att deras vanliga kavaljerer tråkar ut dem och den enda typ av män som skulle intressera dem, är män som påminner om deras kusiner. Den sorts män som skyr societetens balsalar, såvida de inte har ett bestämt syfte att söka sig dit – som jakten på en lämplig hustru.

Och det här året – finns det ingen sådan man bland balkavaljererna. Ingen alls. Alltså, avgör Amanda och Amelia, måste de söka sig utanför sina vanliga jaktmarker om de skall finna sina män. I On a Wild Night och On A Wicked Dawn får vi följa deras sökande.


Först ut är Amanda, som ger sig ut på en äventyrlig odyssé genom societetens utkanter och snart nog hamnar i en rad riskabla situationer. Gång på gång får Martin Fulbridge skynda till hennes undsättning – och för var gång blir hon allt våghalsigare. För varje ny risk hon tar, riskerar hon också sitt rykte.

Amanda är snart nog övertygad om att Martin kan vara den spännande man hon söker men han är märkligt undflyende. Och så är det ryktena om en förfärlig skandal som omger honom. Ingenting kan dock hejda attraktionen dem emellan från att djupna.

Men någon vill på inga villkor se en förbindelse mellan Martin och Amanda. När situation förvärras måste händelser ur det förflutna utredas en gång för alla om de skall ha en chans till en framtid.


Amelia väljer en helt annan bana än Amanda. Hon har länge älskat barndomsvännen Lucien Ashford och, trött på att vänta på att han skall besluta sig, söker hon upp honom och friar när han återvänder hem från en natt på stan. Till hennes glädje samtycker Luc till att gifta sig med henne, till hennes förvåning kollapsar han sedan vid hennes fötter.

Amelia blir något förtretad när hon upptäcker att han är fullständigt plakat.

Luc har sina egna skäl att gå med på Amelias förslag för under många år har han betraktat henne som kvinnan han en gång måste låta gå, som han en dag måste tiga still och se gifta sig med någon annan. Och just denna dag, när år av tålmodig strävan har förändrat hans och hans familjs situation i grunden, har ännu en dröm gått i uppfyllelse.

Till Amelias frustration insisterar Luc på att uppvakta henne enligt societetens alla regler innan de gifter sig. Men när en rad märkliga små försvinnanden förbryllar societeten hamnar Lucs familj i en riskabel situation. De har överlevt skandaler, de har överlevt att stå på ruinens brant och hålla skenet uppe – men skall de klara att rida ut ännu en storm?


On a Wild Night och On A Wicked Dawn är romantiska och fartfyllda – och som alltid, när det handlar om Stephanie Laurens, ångar det om sidorna. De här böckerna, kommer garanterat att värma upp i höstrusket.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar