lördag 6 september 2014

Lisa Kleypas – Suddenly You

Ännu ett tips på härlig, romantisk läsning för allt längre höstkvällar är Lisa Kleypas Suddenly You. Handlingen utspelar sig i London och tar sin början i november 1836, huvudpersonerna är en framgångsrik författarinna och en hänsynslös bokförläggare – Jack och Amanda.

Amanda Briars är ungmö och skall fylla trettio. Hon räknar inte med att gifta sig, hon vill inte riskera sitt oberoende, men vill en enda gång i livet veta hur det är älska med en man – om inte annat för att veta vad hon skriver om. Så som födelsedagspresent till sig själv, hyr hon en manlig prostituerad för en natt. Men när han dyker upp vid hennes dörr på hennes födelsedag går det inte riktigt som hon tänkt sig.

Jack Devlin, som har helt andra skäl för att besöka den berömda författarinnan, får ett oväntat mottagande. Han vill inte komplicera situationen ytterligare genom att uppfylla Amandas önskan men ger henne ändå en oförglömlig upplevelse.

När Amanda och Jack återser varandra en vecka senare på en middagsbjudning får Amanda en chock. Hennes "födelsedagspresent”, mannen som rört och berört henne som ingen annan och sedan lämnat henne utan att fullborda sitt uppdrag, visar sig vara ingen annan än John T. Devlin – Londons mest omtalade förläggare och en lika målmedveten som hänsynslös affärsman.

Jack har köpt rätten till Amandas första, opublicerade ungdomsverk och vill publicera det. Det var anledningen till att han sökte upp henne – och till att han avstod från att uppfylla hennes önskan under falska förespeglingar.

Deras nästa möte, på Jacks kontor, blir lika omtumlande när en adelsman som anser sig ha blivit uthängd i en ökänd bordellmammas memoarer anländer för att göra upp räkningen med Jack.

Såväl Jack som Amanda är viljestarka och synnerligen envisa personer och deras historia omfattar följaktligen en rad lika gripande som dråpliga förvecklingar.

Suddenly You karaktäriseras av den värme och humor som utmärker Lisa Kleypas böcker och lär framkalla många skratt och några tårar.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar