tisdag 6 juni 2017

Ofrivillig köbildning

Genom min prokrastinering beträffande Romanceportalens framtid under vårvintern och våren och en svensk romance som satte sig på tvären och behövde mer än lovligt lång tid att bearbeta har jag hamnat så på efterkälken med romancerecensionerna att det nu är köbildning.

Jag har (minst) fyra engelska historiska romance och två svenska contemporary som väntar på att recenseras. Och då räknar jag inte med böckerna i min underbara TBR-hög, som bara väntar på att jag skall få en lugn stund och krypa upp med dem i läsfåtöljen.Sedan har jag också som regel att jag (nästan) alltid läser en bok som skall recenseras minst två gånger – och ibland kör det ihop sig.


Men nu arbetar jag i alla fall på de första recensionerna. Först ut är Eloisa James senaste bok, jag jobbar i skrivande stund på den (nationaldagen är ingen ”ledig” dag för min del bara för att den är en röd dag, snarare ett hopp om att ta igen förlorad tid). Förhoppningsvis, om allt klaffar, kan jag kanske ha den uppe på Romanceportalen i morgon. Och Mary Baloghs bok är inne på sista genomläsningen.

Kanske till helgen, om ingenting kommer i mellan. Därefter står förmodligen en svensk romance på tur.Tyvärr har det litet orättvist dragit ut på tiden med dem. Men den senaste svenska romance jag recenserade (i maj) var en så pass negativ läsupplevelse att den behövde bearbetas och läggas bakom mig (och, nej, det är inte roligt att behöva ge en negativ recension heller för den delen) för att jag skulle kunna ge dessa båda böcker en ärlig chans (vilket de mer än väl förtjänar) och min bästa och mest uppriktiga bedömning.

Mea Culpa
Elisabet
4 kommentarer:

 1. Jag skulle rekommendera att du läser en annan bok mellan "Hemma där hjärtat väntar" och "Hemligheter små", av den anledningen att båda två handlar om tjejer som återvänder hem till hembygden där de växte upp, båda hade anledningar att fly därifrån och de träffar en "gammal flamma". Den övergripande handlingen är alltså relativt lika men fortfarande fina böcker båda två! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var precis vad jag hade tänkt mig, Kristina. Antagligen kastar jag in omläsning och recension av Lisa Kleypas bok däremellan och använder historisk engelsk romance för att separera contemporary svensk romance. Möjligen flikar jag också in Meredith Durans bok däremellan, det återstår att se.

   Recensionen av Eloisa James bok är klar, skall försöka lägga upp den i eftermiddag. Måste dock få till den kortare recensionen på engelska till GoodReads först.

   Radera
 2. På tal om svensk romance, ytterligare en bok kommer att se dagens ljus inom kort. Veronica Almer har aviserat att hon kommer ge ut på Visto förlag: http://veronicaalmer.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hörde om det först från Sara Dalengren på twitter. Vad spännande att svensk romance fortsätter att växa ännu mera även i år. Sedan kommer en av kvinnorna i instagramkontot RomanceEverAfter, Heléne Holmström, ut med romance på Storytel i sommar.

   Radera