lördag 30 maj 2015

Simona och Åsa bokpratade och signerade

Lördagen inleddes med det mest ineffektiva tvättpass jag varit med om - man bör alltid kolla att alla maskiner fungerar innan man gör sina prioriteringar. Det slutade med att jag hade startat den enda fungerande maskinen med en mörkblå jumper som behövde tvättas separat och fick stuva tillbaka lakanen i tvättpåsen när den andra maskinen vägrade starta - där kan man snacka om förslösat tvättpass.

Men den mörkblå jumpern var i alla fall snygg och fräsch när jag trotsade regnet och gav mig ut på lättsamt lördagseftermiddagsnöje.

Jag åkte till Farsta Centrum - och vi kan ju inleda med att konstatera att Farsta Centrum inte är sig likt från min barndom och uppväxt. Kände inte igen mig. Alls.

Men efter att ha irrat omkring en stund hittade jag slutligen till Akademibokhandeln, där Simona Ahrnstedt och Åsa Hellberg bokpratade och signerade inför Mors dag. Vilket visade sig vara rätt populärt, det var åtskilliga mammor som fick litet romantisk läsning.


Nu hade jag ju Simonas senaste bok, En enda hemlighet, köpte den och fick den signerad på releasefesten på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan för ett par veckor sedan - och, ja, det kommer ett boktips/bokreferat/recension så småningom, jag lovar. 

Jag hade med mig min kollektion av Simonas tidigare böcker och fick dem signerade. Såväl den romantiska, historiska trilogin om Slottet Wadenstierna - som jag tipsade om förra sommaren


som En enda natt (som jag tipsade om i höstas), den första boken i hennes nya romancetrilogi i samtidsmiljö.

Åsa Hellberg var en ny bekantskap (så jag var ju typiskt larvigt blyg) men så trevlig och charmig att det gick lika fort över. Jag hängde runt ett tag, vi pratade böcker när de hade en lugn stund, vi pratade romance, sociala medier och om Simonas stundande besök på RWA2015 (Romance Writers of America's årliga sammankomst) i New York. Simona är så entusiastisk att det lyser om henne när hon pratar om det - och gissa om jag ser fram emot hennes blogginlägg därifrån!

Jag köpte inte Åsas nya bok, Toscana tur och retur, utan valde istället att köpa hennes förra bok - En liten värld. Det kändes som rätt plats att börja.


Det skall bli spännande att utforska den världen. Ja, det var väl min lördag i det mytomspunna nötskalet.8 kommentarer:

 1. Vad roligt att du kom, Elisabet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så trevligt att träffa er och hänga på ett hörn och prata böcker!

   Radera
 2. Själv har jag precis börjat läsa Öveernskommelser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du en romantisk pralin att sätta tänderna i!
   Överenskommelser var någonting så överraskande fräscht osvenskt romantiskt när den kom att den fullständigt knockade mig. Kunde inte sluta läsa den.
   Kunde inte sluta läsa om den heller. Tror jag läste den fyra gånger innan jag kunde lägga den ifrån mig.

   Radera
 3. Vad roligt att du kom, Elisabet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så glad att jag trotsade vädret och gav mig ut. Det var trevligt att träffa er och prata böcker, romance och RWA 2015.

   Radera
 4. Hej. Hittade hit till din blogg av en tillfällighet. Men det är jag glad för nu. Kul läsning måste jag säga. Så jag återkommer säkert fler gånger.
  Hej svejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade bloggen och välkommen åter!

   Radera