lördag 2 juni 2018

Romancenytt

Äntligen är det dags för en ny upplaga Romancenytt. Än en gång är det fråga om en försenad upplaga. Eller också är det en upplaga som ligger helt rätt i tiden.

Det är så roligt att se hur svensk romance blommar ut nu - nästan lika intensivt som årets vårblomning, där hägg och syren och japanskt körsbärsträd under några majdagar här på Södertörn blommade sida vid sida. Lika roligt är det att se och höra hur många olika berättarröster svensk romance har fått de senaste åren och vilka olika teman och idéer de tar upp. Vilken romancerevolution vi befinner oss mitt i just nu!


Låt oss börja med de nya svenska romanceböckerna.

I början av maj kom Christina Schillers andra småstadsromance, Brutna små regler.

Visst ser den läcker ut?


I maj kom även Sara Dalengren med en ny romance, En midsommarnatt. Den här gången är det inte fråga om paranormal romance utan istället om contemporary romance i landsbygdsmiljö.Och nu kommer också Sofia Yméns Den mitt hjärta slår för, den andra boken i hennes serie med landsbygdsromance, .


Visst ser de allesammans läckra och spännande ut?
Som ett löfte om att sommarens romantiska läsning är räddad.Samtidigt fortsätter Lovereads, Sveriges nya romanceförlag, sin utgivning av engelskspråkig romance översatt till svenska med flera nya titlar.

I maj utkom Chefen av Vii Keeland

https://www.forum.se/bocker/skonlitteratur-allmant/c/chefen/


Och nu i början av juni kommer Renée Carlinos Vi som älskade

https://www.forum.se/bocker/skonlitteratur-allmant/v/vi-som-alskade/Det blir mer översatt romance från Lovereads under sommaren.

I juli kommer Kyssfaktorn av Helen Hoang

https://www.forum.se/bocker/skonlitteratur-allmant/k/kyssfaktorn/


Och i augusti kommer Sarah Titles Förälskad i trubbel

https://www.forum.se/bocker/skonlitteratur-allmant/f/foralskad-i-trubbel/


Så om det är romance du vill läsa i sommar, så är semesterläsningen definitivt räddad.Och sist men inte minst:

Historiens vingslag när en ny akademi tar plats på scen

I mitten av maj upplevde vi också ett historiskt ögonblick när den nyligen bildade Romanceakademin höll sin första offentliga sammankomst på mysiga Söderbokhandeln mitt på Götgatan i Stockholm.


Ja - det var på många sätt ett historiskt möte. Det är inte var dag en ny akademi bildas här i Sverige och det är inte var dag de håller sitt första offentliga evenemang. Så det är inte utan att man hade en känsla av historiens vingslag.

Så jag är så himla glad att jag hade möjlighet att närvara. Det blev ett helt otroligt möte med stor uppslutning från den svenska romance communityn. Bokhandeln var fullsatt, stämningen var hög och möjligheten att för en gångs skull få diskutera romance med andra som delar ens intresse var en fantastisk upplevelse.


Så om ni missade den här sammankomsten, missade ni en riktigt rolig och trevlig upplevelse.


Jag hade dessutom förmånen att få följa med på första svängen av eftersnacket, och det var - ja, ursäkta, men jag MÅSTE helt enkelt använda ordet igen - en upplevelse! Glädjen i att få tala romance med personer som delar och respekterar ens intresse går inte att övervärdera. Och sedan är det också glädjen i att bara få lyssna till deras samtal om romancegenren och bokutgivning och kultursverige.Och därmed har jag äntligen levererat ännu ett länge uppskjutet Romancenytt!

Och, ja, jag är fortfarande efter med romancerecensionerna. 

Jag hoppas komma tillbaka med ännu en recension inom kort, jag har för närvarande en kö med böcker som väntar på att recenseras - och en del av dem har fått vänta oförsvarligt länge.
Vare sig orken eller hälsan har riktigt velat räckt till under våren.

Över och ut för den här gången.
Önskar er alla en god fortsättning på juni och riktigt härlig och romantisk sommarläsning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar