onsdag 17 maj 2017

Just nu

I dag är ingen bra dag. I natt återhämtade sig inte knät lika väl som det gjort de senaste nätterna. Jag vaknade - till lika delar, förmodar jag, för att knät värkte och jag behövde på damernas. Benen över sängkanten - yl!

Upp - yl!

Vinglig färd från möbel till möbel, från dörrpost till dörrpost, från dörrhandtag till dörrhandtag mot badrummet. Ackompanjerat av yl! Yl!

YYYL!!!

Jag är rädd att vi till grannarnas förskräckelse kan ha tangerat höga C vid något tillfälle. Förmodligen inte populärt vid halv fem på morgonen.


Jag gjorde ett försök att finna litet lindring och stöd genom att klippa foten av en gammal stödstrumpa och hala upp den över knät. Det gav en viss lindring men eftersom strumpans dimensioner var avsedda för underbenet satt den, när den halades så högt upp, litet väl hårt. Och överkanten rullade sig på baksidan av låret när jag rörde mig i stolen.

Det experimentet upphörde när jag återvände till sängen och sov - i ärlighetens namn nog snarare dåsade av och till - fram till halv åtta. En cocktail värktabletter senare känns det i alla fall för ögonblicket någorlunda drägligt.


För övrigt jobbar jag just nu med en ny romancerecension. Och den här gången tar det emot.

Och, nej, Christina - du behöver inte vara orolig. Det gäller en annan bok, en jag läste innan din. Men den ligger som en propp i vägen, jag kommer ingenstans innan jag betat av den.


Kanske borde jag ha avstått från att skriva en recension för den här boken, för det är bara att konstatera – det här var inte romance i min smak och något fint omdöme eller bra betyg kan jag inte ge boken.

Men är mitt syfte med Romanceportalen enbart att skriva om de böcker som faller mig i smaken och nonchalera de som inte gör det? Eller är det att ge så ärliga och uppriktiga omdömen som möjligt om de böcker jag läser?

I det valet, har jag valt den senare vägen.

Även om det kanske tar emot. Det är inte roligt att behöva dela ut betyg från betygsskalans lägre delar eller konstatera att "Nej, det här gillade jag inte."2 kommentarer:

 1. Det låter inget vidare det där med knät :-( Jag hoppas att det blir bättre snabbt! Skickar många krya på dig kramar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Christina!
   Knät (och jag) fick i alla fall en bättre natt.

   Radera