lördag 6 maj 2017

Ett av 2017 års mål uppnått!

Ett av mina mål för min närvaro på sociala medier för 2017 var att vid utgången av året ha ca 1000 twitterföljare. Inte i något slags fåfänga, utan för att den förhoppningsvis inte allt för avlägsna dag när jag (förhoppningsvis) har en färdig bok, som (förhoppningsvis också) kommer att ges ut, har en välbesökt plattform med en sådan räckvidd som kan ge den skjuts på vägen i form av exponering.

Långsiktigt planerande, alltså.
Mycket långsiktigt.


De flesta författare börjar kanske sitt twittrande när de får sitt manus antaget eller när de närmar sig publicering, vilket innebär att de börjar på noll och får kämpa sig till en plattform med tillräcklig räckvidd för att nå potentiella läsare.

Genom min långa närvaro på Twitter och min strävan att bygga upp ett intressant och läsvärt twitterflöde kommer jag, den dag jag (förhoppningsvis) når fram till publiceringsdatum för min första bok (slå inte sönder mina revben, mitt hjärta!) att börja på 1000+ och ha den räckvidd det innebär.


Initialt trodde jag att jag nog hade haft aaaningen höga ambitioner. Nyårsafton 2016 hade jag 750 följare, vilket innebar att jag skulle behöva locka 250 nya följare under året. Inte helt omöjligt att lyckas med kanske, men inte helt självklart heller.

Men, det har gått långt över mina vildaste förväntningar!


Antalet twitterföljare fluktuerar från dag till dag, ibland från timme till timme, men i går passerade jag alltså 1000-följare gränsen och jag måste säga att det känns närmast overkligt. Jag missade själva gränspassagen och märkte det först vid 1001.Antalet twitterföljare fluktuerar, som sagt. Vid slutet av kvällen var det 1006 följare, när jag loggade in nu på morgonen 1004.

Det har hänt att jag förlorat tio - tolv följare från en dag till en annan så gränspassagen är inte statistiskt säkerställd, risken finns fortfarande att jag kan halka tillbaka under gränsen. Men, gränsen har passerats!


Wohoo!2 kommentarer:

  1. Wooho! Bra jobbat Elisabet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kristina! Det tog i och för sig ca fem år att bygga upp det här flödet, men de senaste åren har det funnit sin form. Och uppenbarligen serverar jag småfåglarna en väl avvägd fröblandning vid mitt fågelbord, det är det som är knepet för att lyckas med Twitter.

      Radera