söndag 7 oktober 2018

Tessa Dare – The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. WrightKategori: Historisk romance
Titel: The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. Wright
Ingår i: Fristående novell
Författare: Tessa Dare,
amerikansk
romanceförfattare

Klass: Engelsk romance
Språk: Engelska 
Utgivningsår: 2013 (?)
Epok: Regency, 1810-tal


Många skratt och några tårar kan i det närmaste garanteras när man får en Tessa Dare-romance i händerna. Hennes förmåga att variera teman och spinna originella, gripande, romantiska historier kring sympatiska – men motspänstiga – huvudpersoner är nära nog fenomenal.

Tessa Dare, USA Today bästsäljande författare, är en romanceförfattare som skriver varma, roliga och stundtals en smula galna böcker. Och stundtals halvt geniala. Faktum är att skrattmuskulaturen i regel får ett veritabelt work out-pass i samband med läsningen.

The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. Wright är inget undantag. Den här novellen – som är helt fristående från Tessa Dares övriga serier – är en rolig, romantisk och gripande liten pärla.The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. Wright
(Baksidestext)


Miss Eliza Cade is a lady in waiting. And waiting.

Because of a foolish mistake in her youth, she’s not allowed “out” in Society until her three older sisters are wed. But while she’s trying to be good, she keeps bumping elbows—and more distressingly, lips—with notorious rake Harry Wright. Every moment she spends with him, she risks complete ruin.

The sensual passions he stirs in her are so wrong… but Eliza just can’t resist Mr. Wright.

Previously published in the digital anthology Three Weddings and a Murder
Om handlingen

Eliza Cade har, trots att hon har åldern inne, ännu inte tillåtits debutera i societeten och får därför inte vara med på sin äldsta systers förlovningsbal. När hon tjuvkikar på festen möter hon Harry Wright, en skandalös spelare och kjoljägare, som planerat ett möte med en dam i ett rum intill husets balsal. Ömsesidig, om än motvillig attraktion uppstår vid deras första möte.

Under de följande åren korsas deras banor vid flera tillfällen, ibland i sällskap, ibland på tumanhand. De grälar, de argumenterar – och ibland råkar de, bara händelsevis, kyssas – och vid så gott som vartenda tillfälle lyckas Harry göra eller säga någonting som retar Eliza halvt från vettet.

Fast sedan finns det också de där tillfällena – de där sällsynta tillfällena, när de för en gångs skull talar allvar. Harry får veta varför Eliza inte kommer att få sin fars tillåtelse att debutera i societeten innan hennes äldre systrar är gifta. Och så småningom får Eliza också reda på hur det ligger till med Harrys skandalomsusade leverne och de enorma skulder han ådragit sig.

Och medan de grälar och gnabbas – och kysser varandra – så växer sig såväl attraktionen som kärleken allt starkare.


Mitt omdöme

Det här är en lång, fristående novell som har en litet originell uppbyggnad. Den utspelar sig i en rad korta scener, de flesta av dem inleds av en inbjudan – till en bal, till en lantegendom, till en middag, till en utflykt, till ett barndop – och de scenerna utspelar sig i sin tur under loppet av flera år.

De korta, återkommande mötena mellan Eliza och Harry under flera års tid gör att deras kärlekshistoria känns trovärdig. Den får tid att växa fram och mogna på ett sätt som inte bara känns naturligt utan övertygande.

Att sedan lyckas åstadkomma denna trovärdighet och denna övertygelse på dryga hundra sidor är ingenting annat än ett mästerstycke av en lysande romanceförfattare. The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. Wright är ingenting mindre än en rolig, romantisk och gripande liten pärla.Betyg: 9 hjärtan av 10

http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page_1.html
(som har en annan betygsskala)

The Scandalous, Dissolute, No-Good Mr. Wright
finns att köpa hos bl a
Adlibris, Bokus och Amazon
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare romancerecensioner / tips om romantisk läsning:

2018

- The Pleasures of Passion, av Sabrina Jeffries
- Unforgiven, av Mary Balogh
- Indiscreet, av Mary Balogh
- The Duchess Deal, av Tessa Dare
- Allt eller inget, av Simona AhrnstedtOm du vill se äldre recensioner, bokpresentationer och boktips finns de under rubriken Romancerecensioner i högerkolumnen. Annars kan du finna dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar