söndag 21 oktober 2018

Skrivdagbok, 21 oktober

På skrivarfronten råder för närvarande något av skrivarstiltje. Jag sitter fast i tionde kapitlet och där har jag suttit fast i vad som börjar kännas som evigheter.

Situationen är följande: Jag har skrivit färdigt en del av en scen ur en persons perspektiv och det är dags för någon annan att stiga fram och ta över stafettpinnen och agera berättarröst/berättarperspektiv.

Problemet är bara det att ingen av de närvarande personerna i rummet som scenen utspelar sig i verkar vara hågade att ta över ordet. Så därför står tionde kapitlet för närvarande står och stampar utan att röra sig ur fläcken.


 
För att boosta kreativiteten har jag börjat bygga upp en mapp med inspirationsbilder. Ja, bilderna har redan funnits men då har de varit utspridda på e rad olika mappar med olika teman. Som Vitsippor eller Fruktblomning eller Blåsippor eller kanske olika konstnärers namn.

Skillnaden är att jag nu samlar dem på ett ställe, som ett slags inspiraton board. Jag kommer framöver att presentera några av bilderna som inspirerar mig och jag börjar här med några bilder som representerar årstiden när min berättelse utspelar sig (april till maj) och också i viss mån landskapet kring den huvudsakliga platsen (en mindre herrgård inte långt från Uppsala i Uppland) där den utspelar sig.


Skulle kunna vara en bild från åskrönet.


Skulle kunna vara en bild från sjöns bortre strand.


Skulle kunna vara en bild från promenadstigarna längs bäckarna.


Det är ju också blåsippstid...


Och inte att förglömma scillatid...


Eftersom berättelsen tar sin början vid påsk, så är det också påskliljetid.


Men framförallt är det vitsippstid.  


Faktum är att vitsipporna vid ett tillfälle spelar en stor roll.


Fler inspirationsbilder kommer att presenteras efter hand.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar