söndag 2 november 2014

Stephanie Laurens - The Casebook of Barnaby Adair

Med The Casebook of Barnaby Adair har Stephanie Laurens skapat en spin-off serie från sin välkända Cynster-serie. Den omfattar, åtminstone så här långt, tre böcker samt ett par e-noveller. Eftersom jag inte läst e-novellerna kommer jag enbart att referera till romanerna.

Barnaby Adair är yngre son till en adelsman som är en topparna inom det nybildade Scotland Yard och han åtar sig diverse utredningar när det dyker upp intressanta och svårförklarliga mysterier inom societeten. Något han redan gjort genom en rad Cynster-romaner – The Truth About Love, What Price Love? och The Taste of Innocence. Barnaby Adairs parhäst är Inspektör Basil Stokes vid det nybildade Scotland Yard, som givetvis också förekommit i en rad Cynster-romaner – The Perfect Lover, What Price Love? och The Taste of Innocence.

Den första bok där Barnaby Adair och Inspektör Basil Stokes – och deras respektive damer – framträder på egen hand är Where the Heart Leads, där Penelope Ashford söker upp Barnaby.

Penelope Ashford introducerades först i On A Wicked Dawn och mötte Barnaby vid ett bröllop i The Taste of Innocence så hon är väl medveten om hans något udda hobby. När föräldralösa barn försvinner just innan de skall komma till det barnhem hon förestår vet hon vem hon skall vända sig till. Barnaby tar hjälp av Inspektör Stokes, som i sin tur tar hjälp av modisten Griselda som han är intresserad av, och snart nog är de båda paren på spaning i Londons slum.

Det visar sig vara ett inte helt riskfritt företag.


I The Masterful Mr. Montague möter vi Heathcote Montague – som trogna läsare av Stephanie Laurens böcker säkert känner igen från oräkneliga böcker som såväl Cynsterklanens som stora delar av societetens skicklige affärsförvaltare – och Violet Matcham. Violet är en obemedlad dam av god familj och arbetar som sällskapsdam åt den förmögna Lady Halstead. Det är när hennes ålderstigna arbetsgivare vill se över sina affärer Violet söker upp Heathcote och ber honom åta sig uppdraget eftersom Lady Halstead upptäckt en rad små, oförklarliga detaljer som helt enkelt inte stämmer.

Det är ett enkelt uppdrag – men snart nog visar det sig mer komplicerat och farligare än förväntat. Och givetvis blir Barnaby och Penelope och Inspektör Stokes och hans hustru Griselda involverade i fallet nästan omgående.


Loving Rose:
The Redemption of Malcolm Sinclair
 

Möt Malcolm Sinclair. Och möt Thomas Glendower.

Malcolm Sinclair är av naturen kylig, reserverad och intelligent person som har svårt att sätta sig in i andras känslor. Han är en skicklig och briljant men hänsynslös affärsman.

Trogna läsare av Stephanie Laurens har kanske redan mött Malcolm Sinclair i The Bastion Club Novels böckerna To Distraction, där han är en mindre skurk i skuggan av sin förmyndares fullständigt hänsynslöse skurk och Beyond Seduction där han likaledes är en mindre skurk, den här gången dock utan förbindelse med bokens huvudskurk. Tvärt om flyr han fältet vid första tecken på fara.

Det är i To Distraction Malcolm Sinclair först etablerar sitt alter ego, Thomas Glendower. Det är under det namnet han uppträder i Beyond Seduction – och det är därför han snabbt måste bort från Cornwall eftersom han redan mött Gervase, hjälten i Beyond Seduction, och dennes forne kollegor i The Bastion Club som Malcolm Sinclair. Han slapp undan den gången men han inser att hans förehavanden inte tål en närmare granskning, speciellt inte om de upptäcker hans dubbla identiteter.

Nästa gång vi träffar Malcolm Sinclair är det som hjärnan bakom de hänsynslösa affärsplanerna i The Taste of Innocence. På grund av hans oförmåga att sätta sig in i andras känslor eller inse hur hans agerande påverkar andra har hans hantlangare kunnat löpa amok. När han väl inser vad som pågår, gör han allt för att hejda katastrofen.

När Loving Rose: The Redemption of Malcolm Sinclair börjar har Malcolm Sinclair – eller kanske snarare Thomas Glendower – överlevt skadorna efter strapatserna i slutet av The Taste of Innocence. Efter flera års vård, återhämtning och rehabilitering i ett kloster är Thomas Glendower redo att stiga ut i världen igen. Han är fast besluten att använda resten av sitt liv till att som Thomas Glendower gottgöra Malcolm Sinclairs försyndelser.

Det är en utmaning. Thomas Glendower är fortfarande inte särskilt skicklig på att sätta sig in i andras känslor, men han ämnar göra sitt bästa. Han återvänder till sin lantegendom i Cornwall, där han inte varit på närmare tjugo år, och möter sin nya hushållerska – Rose – och hennes barn. Snart nog inser Thomas att Rose och barnen befinner sig i fara.

Han inser också att Rose har en unik förmåga att nå honom. Förstå honom.

Och att det är väldigt, väldigt viktigt för honom att se till att hon och barnen är säkra. Även om det innebär att han måste återuppväcka Malcolm Sinclair och överlämna sig själv till rättvisan för att skaffa Rose det skydd hon behöver. Han söker upp Barnaby Adair för att sluta den överenskommelse han behöver.

Loving Rose: The Redemption of Malcolm Sinclair är enligt min mening Stephanie Laurens bästa bok så här långt. Rekommenderas varmt!http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- David, av Grace Burrowes
- The Promise in a Kiss, av Stephanie Laurens
- Cynster-serien - Släkt och vänner, av Stephanie Laurens
- It Happened One Night och It Happened One Season, av Mary Balogh
- The Ideal Wife och A Precious Jewel, av Mary Balogh
- Ladyns hemliga brev / The Lady and the Laird, av Nicola Cornick
- How To Marry A Marquis, av Julia Quinn
- The Bastion Club Novels, av Stephanie Laurens
- Spindle Cove series, av Tessa Dare
- Twas the Night After Christmas, av Sabrina Jeffries
- Lady Whistledown, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar