söndag 12 augusti 2018

Bottennapp i värmen

För många år sedan, när den här typen av glastermotrar med glasflöten i ett vätskefyllt glasrör var populära köpte jag en i present till mig själv. Kanske främst för att det var roligt att glasflötena stiga och sjunka när temperaturen förändrades.

Det översta av flötena visar 26° C, det näst översta 24° C och sedan sjunker temperaturen med två grader per flöte och termometern fungerar som så att man läser av temperaturen på metallbrickan som är fäst under det nedersta av flötena i den övre gruppen.


I sommar har glasflötena i min glastermometer gjort många bottennapp. Det vill säga att flöte efter flöte sjunkit till botten och sedan stannat där. Dygnet runt. Dag efter dag. Ofta också vecka efter vecka.

Det innebär med andra ord att temperaturen under den perioden var mer än 26° C i vardagsrummet. Samt att jag inte ens genom att ha fönstret öppet under delar av nattens svalare timmar lyckades sänka temperaturen till 26° C..


Är det så konstigt om man sedan kände sig mer än litet lovligt bakom flötet medan sommarens värmebölja bara böljade på och böljade på?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar