måndag 24 juli 2017

Elizabeth Hoyt - Duke of PleasureKategori: Historisk romance
Titel: Duke of Pleasure
Ingår i: Maiden Lane series, 11:e boken
Författare: Elizabeth Hoyt,
amerikansk
romanceförfattare

Klass: Engelsk romance
Språk: Engelska 
Utgivningsår: 2016
Epok: Georgiansk, (1740-tal)


Elizabeth Hoyt är en New York Times bästsäljande romanceförfattare som skriver glödande och dramatisk romance. Hennes senaste bok, Duke of Pleasure, är inget undantag.

Med den här boken har Elizabeth Hoyt beseglat sin ställning som en av mina favoritförfattare. Hennes populära Maiden Lane Series, som är helt underbar, utspelar sig under den Georgianska tiden (England hade under 1700-talet och början av 1800-talet en rad kungar med namnet George, där av namnet). Duke of Pleasure, som är den elfte och senaste boken i serien, utspelar sig i 1740-talets London.

Duke of Pleasure är Hugh Fitzroys, Duke of Kyle, och Alfs berättelse och än en gång får vi följa kampen mot Lords of Chaos, som dominerat de senaste böckerna.Duke of Pleasure
(Baksidestext)

In the Arms of Danger
Bold. Brave. Brutally handsome. Hugh Fitzroy, the Duke of Kyle, is the king’s secret weapon. Sent to defeat the notorious Lords of Chaos, he is ambushed in a London alley-and rescued by an unlikely ally: a masked stranger with the unmistakable curves of a woman.

In the Heat of Desire
Cocky. Clever. Courageously independent. Alf has survived on the perilous streets of St. Giles by disguising her sex. By day she is a boy, dealing in information and secrets. By night she’s the notorious Ghost of St. Giles, a masked vigilante. But as she saves Hugh from assassins, she finds herself succumbing to temptation…

One Kiss Will Change Their Lives Forever
When Hugh hires Alf to investigate the Lords of Chaos, her worlds collide. Once Hugh realizes that the boy and the Ghost are the same, will Alf find the courage to become the woman she needs to be-before the Lords of Chaos destroy them both?
Om handlingen

Hugh Fitzroy, the Duke of Kyle – och kunglig oäkting – har fått i uppdrag att bekämpa Lords of Chaos när han råkar ut för ett bakhåll i Londons slum i St. Giles. Till hans överraskning kommer det halvt legendariska, halvt ökända Ghost of St. Giles till hans undsättning. I stridens hetta gör han ännu en överraskande upptäckt, en som inte överensstämmer med vad traditionen har att säga. Spöket har omisskännliga och påtagligt kvinnliga former.

Alf har är född och uppvuxen i St. Giles, där hon blev övergiven där som barn och fick lära sig att klä sig och uppföra sig som en pojke eftersom det i slummen var något säkrare för ett gatubarn i St. Giles slum att vara en pojke än en flicka. På nätterna iklär hon sig dock Ghost of St. Giles traditionella harlekindräkt och mask och skipar rättvisa för St. Giles fattiga och förtryckta. Den enda som känner till att hon är en kvinna är en av de tidigare Ghost of St. Giles, som tagit henne under sina vingar och tränar henne.

När Alf i sin Ghost of St. Giles persona ser en adelsman hon känner bli förföljd av lönnmördare kan hon inte låta bli att ingripa. Men kanske är Hugh Fitzroy en större frestelse än Alf insett. Hon är attraherad av honom.

Och attraktionen är besvarad, även om Hugh bara är medveten om henne som the Ghost of St. Giles. När Hugh, ovetandes om hennes dubbla identiteter, hyr Alf för att undersöka Lords of Chaos kolliderar deras världar oåterkalleligen.

När det visar sig att det bara är som kvinna Alf kommer att ha en möjlighet att undersöka en av Lordernas hem under en maskeradbal – där hon måste passera som en förnäm dam – är frågan om hon kommer att kunna uppbåda modet att lägga säkerheten i sin invanda identitet åt sidan och våga bejaka sin kvinnlighet. Och om hon kan göra det övertygande nog för att lura Lords of Chaos.Mitt omdöme

Låt mig bara börja med att säga att jag älskar den här boken. Älskar den! Är tokkär!

Då, så, då har vi det överstökat. Ni anar kanske vad detta kommer att göra med betyget – och det har ni rätt i. Det här är helt enkelt en fullständigt lysande bok!

Måste läsas. Såvida ni inte redan har gjort det. I så fall hoppas jag ni njöt lika mycket av den här ljuvliga pralinen med sin mix av fara, intriger och passion.

Somliga böcker hoppar ur sina pärmar och lappar till en mellan ögonen så man vaknar och är uppmärksam och tänker. Andra böcker suger in en i handlingen och sedan ser man sig aldrig om. Så finns det de få, unika böckerna som lyckas göra bådadera.

Det här är en sådan bok. Det här är historisk romance när den är som allra bäst.

Alf och Hugh är otroligt väl porträtterade huvudpersoner. Båda känns genuina, trovärdiga och övertygande och kemin dem emellan slår formligen gnistor. Relationen som växer fram dem emellan känns stark och äkta, med mycket tillit och förtroende men också en del avvaktande och återhållsamt.

Lika fint skildrad är Hughs inte helt okomplicerade relation till sina moderlösa söner. Och pojkarnas relation till den äldre gatupojken Alf, som de söker sig till i sin sorg.

Alfs dubbla identiteter används skickligt, eftersom Hugh redan tidigt är medveten om att the Ghost of St. Giles är en kvinna men det dröjer längre innan han inser att Alf och the Ghost of St. Giles är samma person. Så det är på sätt och vis två olika relationer som växer fram dem emellan. En passionerad attraktion mellan Hugh och the Ghost of St. Giles och en halvt motvillig vänskapsrelation mellan honom och Alf.

Jag tror att det här mycket väl kan vara en av Elizabeth Hoyts allra bästa böcker. Om inte annat, så åtminstone en av mina absoluta favoriter. Det är i alla fall en av de absolut bästa engelsk historiska romance jag läst på länge – och då har jag ändå läst en hel del riktigt, riktigt bra historisk romance.

Jag tror jag lämnar det vid detta, jag kan inte säga mer utan att spoila någonting. Men läs, läs, läs!Betyg: 10 hjärtan av 10

https://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page_70.html
(som har en annan betygsskala)

Duke of Pleasure
finns att köpa hos bl a
Adlibris, Bokus och Amazon
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare romancerecensioner / tips om romantisk läsning:

2017

- A Lady's Code of Misconduct, av Meredith Duran
- Hemligheter små, av Christina Schiller
- Someone to Hold, av Mary Balogh
- Someone to Love, av Mary Balogh
- Seven Minutes in Heaven, av Eloisa James
- Arvtagerskan, av Lina Forss
- The Danger of Desire, av Sabrina Jeffries
- När drömmen slår in, av Sofia Fritzson


2016

- Do You Want to Start a Scandal, av Tessa Dare
- The Study of Seduction, av Sabrina Jeffries
- Duke of Sin, av Elizabeth Hoyt

Här ovan börjar Romanceportalens egen betygsskala gälla. 

Tidigare recenserade böcker är ej betygssatta (och kommer, åtminstone i dagsläget, inte heller att betygssättas retroaktivt).Om du vill se äldre recensioner, bokpresentationer och boktips finns de under rubriken Romancerecensioner i högerkolumnen. Annars kan du finna dem den här vägen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar