fredag 24 februari 2017

Stora nyheter på romancefronten!

I går kom denna härliga nyhet från Bonnierförlagen:

Bokförlaget Forum utökar sin utgivning och startar nu ett imprint med fokus på romance!!!


Enligt Forums förlagschef Adam Dahlin kommer imprintet, som ännu saknar namn, att ut ett exklusivt urval av högkvalitativ romance. De första böcker, inledningsvis ca 10 - 12 titlar per år, beräknas kunna ges ut under våren 2018.

"Det blir ett boutique-imprint med inriktning på modern romance. Ett imprint som tar både genren och läsarna på allvar. Känslan ska andas kvalitetsurval, och huvudordet är kärlek. Första året är 10-12 titlar planerade."


Förläggare blir Ebba Östberg, tillförordnad vd på Pocketförlaget. Hon är entusiastisk inför sitt nya uppdrag och säger att hon brinner för böcker för den breda publiken och tror att Sverige är redo för romance två punkt noll.

Och rådgivare på det nya imprintet.blir ingen mindre än Simona Ahrnstedt,
Sveriges största - och första - romanceförfattare!

"Vad jag vet finns det ingen i Sverige som kan romance lika bra som hon. Hon brinner verkligen för genren och för att sprida den. "
Adam Dahlin, förlagschef .
Bokförlaget Forum


"Romancetrenden är stark och vi har länge haft detta i tankarna, men vi ville ha bästa möjliga förutsättningar och med Ebba och Simona känner jag att vi nu verkligen har det."
Adam Dahlin, förlagschef
Bokförlaget Forum


Nyheten presenterades i går av Bonnierförlagen och av Svensk Bokhandel, där ni kan läsa nyheten i dess helhet.


Alltså, Romancesverige, det här är ungefär hur stort som helst!!!Eller som Simona Ahrnstedt brukar säga:
"Mer romance åt folket!"

Fakta om romance-genren
Romance brukar kallas världens största bokgenre. I USA står den för en tredjedel av den skönlitterära marknaden, med en försäljning på drygt en miljard dollar 2013 enligt branschstatistiken BookStats (ett samarbete mellan The Association of American Publishers (AAP) och Book Industry Study Group (BISG)).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar