måndag 25 juli 2016

Frustrationen...

...när man hela helgen stirrat på sina olika manus och bara sett trötta, hopplösa, oinspirerande röror.
4 kommentarer:

 1. Ta ett manus i taget och fundera på vad det är som gör det rörigt. Spalta upp och fundera sedan på vad du vill ska förändras och hur du ska göra det. En bra början i alla fall. :)

  SvaraRadera
 2. Jag vet - och en del av förklaringen är nog att jag åkte på något slags värmerelaterad sommarsjuka. När man är varm, mosig och eländig och dessutom småfebrig är man nog inte världens mest fokuserade.

  Det ena manuset var novellen som blev ett romanprojekt. Det första kapitlet är jag jättenöjd med men halvvägs in i det andra tappar det skärpa och styrfart. Sedan har jag några riktigt bra scener som (ännu) inte hänger samman med texten. En av rörorna är förbindelsen mellan det stökiga kapitlet och den första av scenerna.

  Det andra är mitt huvudprojekt, som lades på operationsbordet i början av sommaren och genomgick en omfattande omstrukturering av prologen och de inledande kapitlet, från vilken den ännu inte återhämtat sig. Eller om det är jag som inte återhämtat mig. Där behöver jag framförallt skriva ett a två nya kapitel i början. Men där sitter jag bara och stirrar på skärmen och vet att jag borde ta tag i dem men har så här långt bara känt att orden är precis utom räckhåll för mig.

  SvaraRadera
 3. En känsla som känns så väl igen. Hoppas det lossnar snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bättre - åh, det är inte så att inspirationen och kreativiteten slagit direkt över till overflow men det har i alla fall börjat masa sig framåt. En sak är säker - den här skribenten tål inte värme något vidare.

   Radera