fredag 26 januari 2018

Romancenytt!

Just nu händer det mycket såväl i Romancesverige som inom svensk romance. Vi kan börja med att vända blicken utomlands. I början av februari kommer Christina Schillers Hemligheter små ut i Danmark med titeln Små hemmeligheder.


Litet senare under vårvintern, i mars, kommer den tredje delen i Simona Ahrnstedts contemporary romance trilogi, En enda Risk, ut på engelska med titeln High Risk.


Visst är det härligt att se att svensk romance når ut på bred front så här? Inte bara det att Simona Ahrnstedt nu befäster svensk romance definitiva genombrott på den enorma engelskspråkiga romancemarknaden med hela sin contemporary romancetrilogi. Utan också att fler och fler av de nya  romanceförfattarna som följt i hennes spår, som med sina röster breddat svensk romance, nu når utanför Sveriges gränser.



Här hemma i Sverige kommer Lovereads, Forums romanceimprint, i dag att ge ut den första av sina översatta romance. Först ut är en contemporary romance av Julie James. Den här boken är en av Simona Ahrnstedts utvalda böcker.

I samband med releasen har Romancepodden gjort en intervju med Ebba Östberg, förläggare på Lovereads



Grejen med kärlek - Julie James

Vad händer när ens värsta rival plötsligt blir ens partner?

FBI-agenterna Jessica Harlow och John Shepherd har träffats förr. Man kan till och med säga att de har ett gemensamt förflutet. Hon var advokat och han en kaxig militärkille när de möttes på utbildningen för blivande FBI-agenter. De var båda totala vinnarskallar och rök ihop redan första dagen. När de skiljdes åt efter utbildningen var de lättade att slippa varandra.

Sex år senare blir de båda tilldelade ett högprofilerat undercoverfall, där de ska jobba som partners.

Jessica har just lämnat Los Angeles och ett havererat äktenskap med en Hollywoodproducent bakom sig och är på jakt efter en nystart. Medan John just upptäckt sin flickvän i säng med sin bästa kompis. När de ska utreda en genomkorrumperad politiker, behöver de dock vara riktigt skarpa och samspelta. Och deras bas för operationen blir en romantisk semesteranläggning i Florida. Plötsligt kan hettan från deras ständiga rivalitet resultera i något mycket mer komplicerat.




Och i början av februari kommer en ny svensk romance ut på Harlequin. Boken kommer enligt nätbokhandlarna att finnas tillgänglig redan 1 februai. Men för er i Stockholmstrakten - eller er som kanske vid den tiden har vägarna förbi - och som gillar romance och gillar att mingla kan det kanske vara intressant att det den 9 februari blir releasefest på bokhandeln Bysis Bok & Papper på Hornsgatan i Stockholm.

För mer information, se Harlequin Sveriges instagram.


Grindvakterskan - Elvira Berg

Öppna grinden till en värld där vad som helst kan hända ...

Trött på sin grå vardag har Sofia sagt upp sig för att göra något hon alltid längtat efter; rusta upp Svartsjö slottspark. Problemet är bara att ingen talat om för henne hur förfallen parken är - och vad som gömmer sig i myllan. Tack och lov får hon händige Paul till hjälp, som inte bara kan trädgården utan och innan utan också ställer upp i alla lägen.

Men ju mer de gräver upp parken, desto mer mystiskt beter sig herrgårdens unge ägare, Eric Sandel. Sofia vet inte hur hon ska förhålla sig till Eric, då han rör upp oanade känslor inom henne. Vad vill han egentligen? Och vad döljer Svartsjö för hemligheter?

I sin första kärleksroman Grindvakterskan väver Elvira Berg in läsaren i en värld där vad som helst kan hända, full av spirande grönska och känslor som växer till stormstyrka.




Och ingen har väl missat att Veronica Almer blev första svenska romanceförfattare att debutera i början av januari?


Sunt förnuft, vilt hjärta - Veronica Almer

Journalisten Ella von Beijer styr sitt eget liv med järnhand. Sedan uppväxten på Östermalm är hon van vid att få som hon vill, och har nu även lyckats fånga en ung adelsmans hjärta. Men när hon får samtalet om sin mormors olycka tappar hon fotfästet. Hon får sparken från en ansedd nyhetstidning och tvingas ta ett jobb på ett smaklöst modemagasin. Plötsligt hänger hela Ellas karriär på en intervju med en arrogant pojkbandssångare.

James Jensen lever för sin musik, det var hans band Timeless Kings som räddade honom från ghettot som ung. Ella är bara ännu en journalist han behöver bocka av på listan – men ack så fel han tar. Till skillnad från alla andra kvinnor faller hon inte handlöst för hans leende. Istället börjar hon gräva efter familjehemligheter han sedan länge lämnat bakom sig i hemstaden Malmö.

Ella och James har inget gemensamt, men när de träffas öppnas dörrar till deras förflutna som båda trodde var stängda för alltid. Kan kärleken sudda ut alla slags gränser människor emellan? Och vilken betydelse får pressen från omgivningen, när det väl gäller? Sunt förnuft, vilt hjärta är en berättelse om att mot alla odds våga följa sitt hjärta.




Så, vad annat kan man säga än att romanceåret 2018 börjar riktigt, riktigt bra?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar