tisdag 17 oktober 2017

En märkligt grå morgon

Södertörn, söder om Stockholm.

Hela morgonen har ett tjockt, grått molntäcke legat över trakten. Som ett extra täcke som bara inbjuder till att rulla över på sida, dra det över huvudet och somna om. Det blåser inte så mycket längre, det regnar inte heller. Tror jag, det smattrar åtminstone inte på fönsterblecken som det gjorde medan det var mörkt. Det känns ganska råfuktigt.

Någon sällsynt gång ser det som om molntäcket är på väg att spricka upp. Några minuter senare drar ett askgrått moln in och det känns som som om det är natt igen.

Just nu är det mörkare än det någon gång varit sedan det först ljusnade. Askgrått. Allt kompaktare. Höstfärgerna är nästan på väg att tona bort igen.

2 kommentarer:

 1. Ja, vilken konstig morgon det var igår. Så grått och eländigt. Men det hade ju sin förklaring visade det sig. Märkligt hur bränder så många mil bort kan påverka oss här uppe i Sverige.

  Fördelen med gråväder är ju ändå att det är lättare att hitta till datorn och manuset än om det är fint ute...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland blir det rätt märkliga fenomen. Jag skrev det här just innan de gick ut med informationen om vad det rörde sig om på morgonnyheterna, fast jag hade börjat fundera på om det kunde ha något samband med bilderna av den svavelgula himlen över London från dagen innan.

   Och det där med bra skrivväder, det stämmer till 100%!

   Radera