tisdag 21 juli 2020

Uppriktigt sagt...

Så - nu tänker jag svära i kyrkan - men jag är faktiskt tacksam mot alla länder som har stängt sina gränser mot svenska turister och besökare på grund av vårt förhållningssätt under pandemin med våra mjukare restriktioner, vår höga andel coronasmittade och insjuknade samt de höga dödstalen jämfört med våra grannländer.

Nu ylar förmodligen ett par miljoner reslystna svenskar - för att inte tala om ärkenationalister som anser att vi svenskar minsann är störst, bäst och vackrast och självklart skall kunna resa vart helst vi behagar.

Men restriktionerna i en rad länder, både i Europa och resten av världen, mot att ta emot reslystna svenskar kan faktiskt komma att bli vår räddning under sommaren och hösten.

Och det på mer än ett sätt.

För det första så innebär det att en stor mängd svenskar i stället turistar i Sverige och upplever svensk natur, svensk kultur och nya, spännande miljöer samtidigt som de därmed bidrar till att stötta vår hårt ansatta inhemska turistnäring.

Och det är väl positivt om något?

För det andra så innebär det att en mängd reslystna svenskar inte kan resa till en rad länder - varav många själva har haft hög andel smittade, sjuka och döda - och komma hem igen medförande lokal smitta som har flammat upp igen när tusentals turister från stora delar av världen sammanstrålat som vanligt, fast situationen inte alls är som vanligt.

Ibland vet jag inte hur extremt reslystna svenskar tänker.
Har de ingen självbevarelsedrift?
Gör de ingen riskanalys?

Så jag vill därför rikta ett stort och djupt känt tack till de länder som inte välkomnar svenskar för närvarande.

Keep up the good work!
Thank you!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar