söndag 5 november 2017

NaNoWriMo? Nej, inte för mig.

Nej, jag är inte med. Har aldrig varit det. Tror inte heller att jag kommer att göra det i framtiden. Någonsin.

Jag noll koll på skrivna ord. Eller skrivna tecken. Jag räknar med hur många sidor manuset/kapitlet/texten i fråga har vuxit under en skrivdag, inte med hur många ord. Eller tecken. Några få gånger har jag lyckats få till upp till tio sidor under under en riktigt, riktigt bra skriv dag. När jag hamnat i ett ordentligt skrivflow.

Några enstaka gånger har jag kommit upp i ännu några sidor innan skrivflowet ebbat ut. Men det är sällsynt, extremt sällsynt.

Det är ett ordentligt skrivflow också. Sedan har vi de där andra dagarna. När man är inne och petar och petar i texten men när man vid dagens slut stänger ned datorn får vara tacksam för det där stycket man lyckades skriva. Eller för det där stycket man lyckades skriva om. Eller den där meningen man i alla fall lyckades få till.

Och sedan har vi de där dagarna när jag stirrar på en blank skärm eftersom processen i hjärnan inte är klar än.


Min skrivtakt är helt enkel för ojämn för att funka enligt NaNoWriMo. Det känns som om det skulle vara mer stressande än produktivt. Jag kör vidare enligt tesen DeFåTaTidBaDeBlBraTiSl - Det Får Ta Tid Bara Det Blir Bra Till Slut - istället.







2 kommentarer:

  1. Känner precis samma som du inför NaNoWriMo. Jag kör mitt eget race i stället och hoppas att jag blir klar ändå. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst måste det vara huvudsaken? Att det blir färdigt, att det blir bra, och att man är nöjd med vad man åstadkommit?

      Radera