söndag 17 april 2016

Ni har väl inte missat att Sverige fått en Romancepodd?

Låt mig inledningsvis säga att Romanceportalen inte har någonting att göra med Romancepodden - men visst är det alltid lika roligt när det dyker upp nya, spännande källor som tar romance seriöst?

Nu kan man inte direkt påstå att gänget som driver Romancepodden är några tillknäppt seriösa, superallavarliga typer. Även om de är kunniga och pålästa och väl insatta i genren, med alla dess olika undergenrer, är stämningen uppsluppen och fylld av genuin livslust och läsglädje.

Vilket faktiskt är ett säkert tecken på att man tar romance på största allvar!


 Något jag verkligen märkte när jag var på releasefesten
för Simona Ahrnstedts En enda hemlighet


Men åter till Romancepodden. Ibland skrattas det så man tappar tråden, men vad gör det när det är så sanna romancekännare diskuterar romance? Vi har nämligen oändligt mycket roligare än några högknäppta kulturkoftor när vi kommer samman och får diskutera vår favoritgenre.

För i vilken annan genre får man fullständigt fritt diskutera allt från stånd till högre stånd?
Den bok som diskuterades/recenserades i första avsnittet av Romancepodden diskuterade man Lisa Kleypas Secrets of a Summer Night, den första boken i hennes Wallflower-serie, som var en av de första bokserier jag tipsade om här på bloggen.


Romancepodden har hittills utkommit med tre avsnitt. Så här långt har man följt en modell där man varannan gång talar om/recenserar en bok man läst gemensamt (avsnitt 1 och 3) och varannan gång (avsnitt 2) diskuterar ett tema - förra gången var det adel och adelstitlar i olika länder med tonvikt, givetvis, på den engelska aristokrati som dominerar romancegenren. Men även fransk och svensk aristokrati fick en genomgång.


En sak bara, Romancepodden - om ni läser detta - så skulle jag personligen uppskatta en vidare genomgång av den svenska adeln. Hur långt ut åt sidorna och sedan i nedstigande led folk har/har haft rätt att ha/använda titlar i Sverige. Hur 1809 års regeringsform påverkade adelns ställning över lag och speciellt den titulerade adeln etc.

Bara ett önskemål från en dedikerad lyssnare som delar ert intresse för romance.
Vad nästa temaavsnitt skall handla om var i slutet av senaste avsnittet fortfarande något oklart. Men ungersk adel - eller underkläder - verkade stå högt på listan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar