Grace Burrowes

 – balanserar överklassens balsalar och lantegendomar med djupdykningar ned i regencyerans social problem


Grace Burrowes är en framgångsrik, synnerligen produktiv och tämligen ny romanceförfattare som är såväl USA Today som New York Times bästsäljande författare. Grace växte upp som ett av de yngsta barnen i en stor familj i en lantlig del av Pennsylvania och tillbringade en massa tid med att läsa romanceböcker. Hennes tidiga karriär som teknisk skribent var stundtals hektisk men lämnade ändå tid över att läsa fler romanceböcker.

Grace lyckades också ta en juridisk examen via kvällsstudier, fick en dotter och arbetade som jurist (om jag tolkat engelskan rätt). Hon tog en mastersexamen i Conflict Management och flyttade till en naturskön del av Maryland. Hon läste alltjämt romanceböcker och började fundera på att börja skriva romance.

Grace Burrowes har en imponerande akademisk utbildning:
- A bachelor's degree in Political Science
- A Bachelor of Music in Music History,
båda från Pennsylvania State University.
- A Master's Degree in Conflict Transformation, från Eastern Mennonite University.
- A Juris Doctor från National Law Center vid George Washington University.


Grace Burrowes debutroman, The Heir, blev utvald som en av Publishers Weekly Top Five Romances 2010. The Heir är den första i Windham-serien – en serie om åtta högadliga syskon, deras dominante far och deras ständigt medlande mor. Serien publicerades av Sourcebooks Casablanca.

Grace skriver inom kategorierna Georgian, Regency, Scottish Victorian och contemporary romances. Hennes produktion omfattar såväl noveller som romaner. Hon är medlem i Romance Writers of America och gillar att hålla workshops och tala vid olika författarkonferenser. Jag har dock bara kunnat finna detta korta och ganska tidiga klipp med henne på YouTube.
Grace är en otroligt produktiv författare och hade innan hon tog mod till sig och kontaktade en förläggare skrivit mer än två dussin romaner, något som lett till att hon på några få år stigit fram som en av vår tids mest produktiva romanceförfattare. Hon säger att varje gång hon skriver en ny berättelse, är det alltid någon biperson som drar i henne och hojtar: ”Me next! Me next!”

Det har lett till att det mesta Grace skriver är löst sammanfogat i samma världsbild och rätt vad är dyker någon person från en annan bok upp i en biroll.Var skall jag börja utforska Grace värld?

Jag kan ge några alternativa startpunkter.

Antingen börjar du helt enkelt med Grace första bok, The Heir, och fortsätter att läsa dig igenom Windham-serien (8 böcker, (3 böcker för bröderna Windham + 5 böcker för deras systrar)). Efter det kommer du att ha en bra överblick över kärnan i Graces värld och skulle inte det vara nog, finns det ytterligare några böcker om deras föräldrar och släkt och vänner.

Alternativ två är att läsa en av hennes senaste böcker, den relativt fristående romanen The Duke´s Disaster. Ett tredje alternativ är att läsa den kortare och relativt fristående serien The Captive Hearts-serien (3 böcker).

Mitt fjärde – och kanske bästa – förslag är att börja med den bok, vilken som helst, som tilltalar dig mest. Det gjorde jag. Och därmed är jag framme vid mitt sista förslag. Ethan.

Ethan är en relativt fristående bok i Graces löst sammanhängande The Lonely Lords-serie. Ethan är inte bara en av Grace Burrowes bästa och mest gripande böcker, utan också en av de bästa romanceböcker jag läst.Böcker jag tipsat om:

- Ethan
- Gareth
- The Captive Hearts Series
- David
- The Duke’s Disaster
- The Heir - (1:a boken i The Duke’s Obsession, en delserie i The Windham Series)
- The Soldier - (2:a boken i The Duke’s Obsession, en delserie i The Windham Series)
- The Virtuoso - (3:e boken i The Duke’s Obsession, en delserie i The Windham Series)
- Lady Louisa’s Christmas Knight - (3:e boken i The Duke's Daughters, en delserie i The Windham Series)
- Lady Eve’s Indiscretion - (4:e boken i The Duke's Daughters, en delserie i The Windham Series)
- Lady Maggie’s Secret Scandal - (2:a boken i The Duke's Daughters, en delserie i The Windham Series)
- Tremaine’s True Love - (1:a boken i The True Gentlemen Series)
- Daniel’s True Desire - (2:a boken i The True Gentlemen Series)
- Will’s True Wish - (3:e boken i The True Gentlemen Series) 
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar