Noveller


Här kommer jag framöver att lägga upp några av mina noveller.

Noveller är inte heller mitt rätta element - när det kommer till prosa hör jag hemma i det längre segmentet. Men trots det har det under årens lopp blivit en och annan novell.

Isjungfrun
En varm, stillsam novell om livet i förändring och en oväntad, oförutsedd kärlek. Utspelar sig vid mitten av 00-talet i ett snöigt Stockholm.

November
En novell om livspusslet och kärleken, berättad av en kvinna som har sitt eget högst personliga perspektiv på livet, världen - och kanske framförallt på höstmörkret. Och November.

Om staden och gravarna
En stillsam berättelse om en kvinna på väg att besöka sina föräldrars gravar när hennes cirklar rubbas av en nyasfalterad väg. Skriven vid mitten av 00-talet, den tid då handlingen också utspelar sig, och det är nog något man bör ha i minne när man läser referenserna till Årstabron. På den tiden fanns bara den gamla, ännu ej renoverade bron. Och, ja, det var just så som det beskrivs i novellen!

Dit bara minnen och drömmar kan återvända
En fantasynovell om en ung häxa som återvänder till sin hembygd som befälhavare för en expedition efter en förödande naturkatastrof.


Kortare noveller / Korta historier

En blodig historia
En galen liten historia om myggor och deltagarna på en skrivarkurs, berättad ur myggornas perspektiv. Denna historia bygger på självupplevda händelser under sommarskrivarkurser men jag har kastat om perspektiven.

Jag tror jag skulle vilja vara gift med en pingvin
En nervös och uttråkad kvinna i en tandläkares väntrum sätter samman en egen variant på de typiska veckotidningstesten om vad slags man som skulle passa henne. Eller inte.

En sån som hon
En liten historia om en man som drabbas av passion. Men det är inte romance och föremålet för hans passion är inte heller det sedvanliga i en romance.

Välkommen till havet
En kontorsråtta på sin första utlandssemester råkar ut för en förbryllande upplevelse under ett besök i Wales och börjar undra om hon är med i Dolda Kameran.

Konsten att ta betalt
En smått galen liten historia om ägarinnan till ett ett välskött och diskret litet etablissemang med tämligen tvivelaktigt rykte.

Kärleken kraschlandade
En vemodig och sorgens liten historia om det något abrupta slutet på en relation när kärleken kraschlandar. Av uppenbara skäl kan inget HEA garanteras.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar