lördag 24 mars 2018

Hysteriskt viftande med bok

Jag tillbringade lördagsmorgonen i tvättstugan, bland annat för att avstyra en troskris i byrålådan. Det är förbaskat skönt att få det avklarat det första jag gör på morgonen så jag sedan kan spendera dagen som jag själv vill, utan tider att passa.

Det funkade utmärkt, jag hade t o m en bok (givetvis en romance) med mig så jag kunde läsa medan jag väntade på att torktumlare och torkskåp var färdiga.

Den enda haken är att förra året installerade bostadsbolaget armatur med elbesparingsfunktion i tvättstugan för att sänka elkostnaderna. Så efter X antal minuter utan att någon rört sig i den delen av tvättstugan slocknar lamporna där.


Nästa hake är att när man tålmodigt sitter och väntar och läser, så rör man sig inte överhövan. Tvärt om så sitter man stilla i en vrå och koncentrerar sig på sin bok medan man väntar på att nästa steg i tvätthanteringen skall bli klart.

Och klick, klick, klick så slocknar lamporna. Den ena efter den andra, beroende på vilken del av tvättstugan jag senast rörde mig i - vid torktumlaren, vid mangeln eller vid torkskåpet.


Jag har löst problemet.

På sätt och vis.

Jag viftar helt enkelt hysteriskt med boken i luften - och lamporna över mig tänds igen. Den tredje haken är dock att förbipasserande tror att man är skogstokig som sitter i tvättstugan och viftar hysteriskt med en bok. 

2 kommentarer:

  1. Hihi. Alla sätt är väl bra utom de dåliga, sägs det ju. Och du har ju löst problemet. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och framförallt så slipper jag resa på mig hela tiden, vilket är en fördel när knän eller fötter är på dåligt humör bara för att lamporna skall reagera att, jo, det är fortfarande en människa här!

      Radera