Betyg 7 av 10

För detta betyg krävs att boken ger mig en känsla av att "OK, nu börjar det verkligen likna någonting!"

Boken måste ha minnesvärda scener/personer, personer man kan tycka om och sympatisera med. Intrigen måste hålla, boken skall vara välskriven och ha originalitet i idéer och användning av genrerelaterade tropes. Om jag lästa andra böcker av den här författaren kan jag oftast också känna igen en distinkt "röst".

Se hela betygsskalan här.Böcker med betyg: 7 hjärtan av 10

 • Romanceportalens betygssystem infördes i slutet av oktober 2016,  i och med recensionen av Elizabeth Hoyts Duke of Sin. Tidigare recenserade böcker är därför inte betygssatta. Huruvida dessa kommer att betygsättas retroaktivt är i dagsläget tveksamt, i synnerhet som införandet av betygssystemet också innebar en revidering av recensionernas utformning.
   
 • Varje bok är betygsatt inom ramarna för sin respektive genre.
   
 • Bakom varje betyg står en avvägning mellan personligt tycke och smak, min individuella läsupplevelse (alla läsupplevelser är högst individuella och kan även skifta från gång till gång) och minst två till tre genomläsningar av boken, textens kvalitéer och författarens hantverksskicklighet och förmåga att bemästra sina ämnen och teman inom ramarna för sin respektive genre.
   
 • Hur en bok hamnat i min hand - köpt, gåva, recensionsexemplar, etc - har aldrig och kommer heller aldrig att påverka recensioner eller betygssättning.    Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar