RomanceförfattarePå nätet, denna outsinliga källa till spridd kunskap, kuriosa och guldkorn har jag hittat mer information om mina favoriter bland romanceförfattarna.

Författarnas egna hemsidor innehåller ofta omfattande information om såväl deras böcker som dem själva. Deras förlag har ofta kompletterande information och ofta finns det längst bak i böckerna en kort presentation av/om författaren.

Viss information kommer från intervjuer i tidningar eller intervjuklipp på YouTube. För övrigt kan det röra sig om allt från book trailers (bokpromotion från författare/förlag) till hyllningsklipp med läckra omslagskavalkader från författarnas fans. 

Den här sektion av Romanceportalen är under uppbyggnad och kommer att utvecklas efterhand. Jag kommer att sammanställa författarporträtt/presentationssidor här på Romanceportalen för en rad romanceförfattare vars böcker jag läst och uppskattat och tidigare presenterat.

Så här långt är cirka hälften av de inledningsvis planerade författarporträtten klara. Vilket i vissa fall beror på att jag ännu inte läst minst tre, fyra böcker av författaren (vilket är mitt absolut lägsta kriterium för att känna att jag har rätt känsla för och förståelse för hennes/hans författarskap). Men misströsta inte om din favoritförfattare saknas. En rad romanceförfattare står på tur i väntan på att tid, håg, energi och inspiration skall sammanfalla.


Författarsidor/Författarporträtt

Simona Ahrnstedt
 – Sveriges egen Romancedrottning

Mary Balogh – klassisk, välskriven och gripande romance när den är som bäst

Grace Burrowes – balanserar överklassens balsalar och lantegendomar med djupdykningar ned i regencyerans sociala avigsidor

Tessa Dare – galet rolig, skrattmuskulaturen blir väl motionerad i samband med läsning!

Georgette Heyer – den aldrig detroniserade drottningen av klassisk regency romance

Elizabeth Hoyt – skriver glödande om kärlek, passion och spänning i 1700-talets London 

Eloisa James – gripande, roande, sensuell och välskriven romance från en av genrens stora mästarinnor

Sabrina Jeffries – roande och underhållande, ofta fartfyllt och pepprat med intrikata problem

Lisa Kleypas – fartfyllt, roande, dramatiskt och sensuellt

Stephanie Laurens – Varning!
 – Det ångar om sidorna!

Margit Söderholm – de romantiska släktkrönikornas mästarinna 

Julia Quinn – de romantiska förvecklingarnas mästarinnaKommande författare:

Joanna Bourne – mästarinnan när det gäller spänning, fara och intriger (måste dock läsa mer av henne innan jag är redo att skapa ett författarporträtt)

Nicola Cornick – har tyvärr mest läst henne i svensk översättning, gillar det lilla jag läst på engelska bättre (känner dock att jag måste läsa mer av henne på engelska innan jag kan tänka på att försöka skapa ett författarporträtt)

Laura Lee Guhrke – emanciperade yrkeskvinnor i den senviktorianska eran finner kärleken (måste också läsa mer av henne innan jag är redo att försöka skapa ett författarporträtt)På gång på sikt är också bl a romanceförfattarna:
Louise Allen
Connie Brockway
Meredith Duran
Courtney Milan
Miranda Neville
Mary Jo Putney

http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar