torsdag 2 april 2020

Syrligheter i Coronatider


Här om veckan så rapporterades det på SVT om ryska desinformationskampanjer om Coronakrisen och Coronaviruset mot väst. Någonting som ryska representanter menade var rent nys, vilket är deras standardreaktion beträffande den typen av avslöjanden.

Som den gamla säkerhetsmänniska som jag är, så tar jag dock det påståendet med en nypa salt. Av hävd förnekar ryska myndigheter – och, under min tid på säkerhetsidan, sovjetiska myndigheter – med det bestämdaste att de har fingrarna i kakburken. Också när de ertappas med kaksmulor under naglarna och spår av halvsmält chokladkräm på fingertopparna.

Definitivt desinformationskampanj.

Jag ställer mig dock rätt frågande till klokskapen i att i dessa tider bedriva desinformationskampanjer om Coronakrisen och Coronaviruset.

Vore det inte betydligt bättre att bättre att bedriva desinfektionskampanj? Eller tror de ryska myndigheterna att Coronaviruset skall stanna vid den ryska gränsen och respektera den?

Nej, mina kära ryssgubbar, en desinfektionskampanj ligger i ert bästa intresse. Tvätta händerna enligt trettiominutersregeln…

Oops!
Där höll det på att bli en desinformationskampanj av min lilla desinfektionskampanj!

Trettiosekundersregeln, skall det givetvis vara.


Använd tvål och varmt vatten och tvätta händerna i trettio minuter…

Oops, igen!
Trettio sekunder, skall det givetvis vara.

Alltså, använd tvål och varmt vatten och tvätta händerna i trettio sekunder – översida av händerna, undersidan av dem och mellan fingrarna. Glöm inte tumgreppet, undersidan av tummarna och handlovarna.

Avsluta med handsprit.


Det håller era händer rena och säkra och smittfria. 
Visst är det trettio väl investerade minuter?

Ah, OK, sekunder.

Fast det är klart, kära ryssgubbar, om ni tvättar händerna i trettio minuter så får ni mindre tid över att ställa till ofog för andra i kristider.

Det skulle också undanröja spåren av att ni har haft fingrarna i kakburken, inklusive kaksmulorna under naglarna och spåren av halvsmält choklad på fingrarna.

  • Försök att en gång för alla fatta att vi är i den här krisen tillsammans.
  • Försök vara rädda om varandra, istället för att försöka fördärva för andra.
  • Bedriv bara desinfektionskampanjer, om ni nu prompt måste bedriva kampanjer.



Det, var dagens Syrligheter i Coronatider.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar