söndag 26 april 2020

Ännu en syrlighet i Coronatider

Japp. Det är dags för ännu en syrlighet i Coronatider.

Också denna gång så riktar jag kängan västerut. Och tar sikte på ett riksärkepucko i den absoluta internationella världsklassen som aldrig upphör att förvåna omvärlden med sina bisarra, besynnerliga utspel av dåligt omdöme, dålig smak och ren hårresande idioti.

Ni vet redan vem jag talar om?

Ah, det förvånar mig inte.

Karln som lider av ett enormt uppblåst ego, obotlig faktaresistens och som älskar att höra sin egen röst – oavsett vilka intelligensbefriade floskler han nu än häver ur sig.


Det senaste utspelet under veckan var att han ansåg att man borde injicera eller spruta in handsprit i sjuka personers lungor för att bekämpa coronaviruset, allt enligt tesen om att om handsprit tar kål på virus på händerna så borde det även ta kål på det i lungvävnaderna.

Att det med mycket stor sannolikhet även skulle ta kål på patienten, det verkade han just inte fråga efter.

Karlns faktaresistens är häpnadsväckande, hårresande och skrämmande farlig. Eventuellt, i värsta fall, livsfarlig.


Varför skriver jag så?

I kristider så är folk oroliga och ängsliga och mer benägna att lyssna på nationens ledare.

Vi gör det också, här i Sverige. Men vi har åtminstone Stefan Löfven som är sansad, saklig och statsmannamässig och håller sig till fakta och förnuftiga rekommendationer. Och som dessutom lyssnar på experterna.

Arma USA har dock haft extrem otur. Inte bara har pandemin slagit extremt hårt mot dem. De har sitt milt sagt egenartade sjukvårdssystem där det är plånboken som styr. Dessutom så har de fått den där faktaresistenta gaphalsen som, i sedvanliga utbrott av ”jag vet bäst” uppblåst ego, kan häva ur sig vilka idiotiska utspel som helst på halsen.


I spåren av det senaste urbota korkade utspelet, som han nu försöker backa ifrån med hänvisning till att han var sarkastisk, så var tillverkarna av handsprit i USA tvungna att gå ut med varningar om att man inte skulle dricka eller injicera eller spruta in handsprit för att skydda befolkningen från att skadas eller skada sig själva.

Faktaresistens, kan vara dödlig.

Det skulle rentav av kunna anses som en pandemi i sig självt.

Och då alldeles speciellt om den drabbar en nations ledare och en ängslig och orolig befolkning, som även de i vissa fall lider av mer eller mindre allvarligt utbredd faktaresistens, lyssnar på vad han har att säga.


Även om det kanske inte är min sak, så skulle jag ändå vilja råda amerikanarna att lyssna på vad karln än häver ur sig med en sund och rejäl dos av skepsis och självbevarelsedrift.

Tillämpa även god mental hygien i form av källkritisk faktagranskning, i förebyggande syfte, innan ni sväljer några råd som han häver ur sig.Avslutningsvis så är min kommentar om karlns idé om att injicera eller spruta in handsprit i lungorna för att bekämpa coronaviruset följande:


”After you, Mr President!”* Jag är givetvis sarkastisk.

Eller kanske inte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar