måndag 4 februari 2019

Insnöad på Södertörn

Under helgen så har det formligen vräkt ned snö över Södertörn. Och det har inte ens varit någon snökanon att tala om den här gången - det har bara snöat, snöat och fortsatt att snöa. Ibland har det till och med sett ut nästan som julkortssnö.

Under morgonen så har de snötyngda träden i området närmast sett ut som en snötyngd sagoskog. Man fick en distinkt känsla av att man knappast befann sig några få mil söder om Stockholm längre, utan snarare någonstans i närheten av polcirkeln. I alla fall under den del av morgonen när himlen var klarblå och solen sken. Nu har det mulnat på rejält den senaste timmen och det ser inte längre fullt så fantastiskt ut.

Snöröjning ligger sorgligt efter. I morse var bara stora vägen plogad, att man kanske borde röja trottoarer och gångvägar så att också fotgängare kunde ta sig fram hade tydligen inte gått upp för dem. Hoppas att polletten trillar ned. Snart.

Jag stannar nog inne i dag och skriver litet texter. Säkrast så, när snöröjningen är undermålig och man går med käpp och inte är så där värst stadig på fötterna. Vill så långt möjligt undvika risken för fallolyckor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar