söndag 17 september 2017

Förra söndagen, på Görvälns Slott

Det här inlägget har jag längtat efter att sätta mig ned och orka skriva men veckan som gått har varit kämpig och orken och energin har under större delen av den saknats mig.Förra söndagen samlades vi, delar av romancesverige, på Görvälns Slott för att fira Simona Ahrnstedts 50-års dag med Afternoon Tea på slottet. Det var hennes förlag som bjöd in för att fira henne - och vilken fantastisk upplevelse det blev!

Det var helt enkelt närmast sanslöst magiskt. Det blir så, när femtio kvinnor och en man samlas för att prata romance och hylla Sveriges Romancedrottning.

Dagen bjöd på fint väder och Görvelns Slott hade dukat upp ett fantastiskt tebord med allehanda godsaker, från snittar via goda bakverk till frukt. Det blev tal, det blev samtal och många skratt. Och vilken stämning!

Fina Simona Ahrnstedt och jag

Jag tror att alla som hade förmånen att få vara där kommer att bära med sig den här upplevelsen länge. Den visar inte bara hur uppskattad Simona är, för sitt författarskap och sin folkbildningsgärning för romancegenren, utan också vilket uppdämt behov det finns hos svenska romanceläsare efter att få träffa likasinnade och diskutera romance utan att bli förminskade av någon stroppig kulturelit.

Simona talade om sin nya bok och om arbetet med Lovereads, ett imprint till Forum, som kommer att ge ut romance. Simona är expertrådgivare där, och hon kommer att få handplocka vissa böcker varje år!


Själv satt jag tillsammans med några av kvinnorna som tillsammans med Simona utgör instagramkontot Romance Ever After och självklart blev det mycket prat om romance.

Sedan träffade jag också Kristina Westling


All heder åt Simonas förlag, som gjorde detta möjligt.
Och än en gång stort grattis till Simona!
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Helt fantastiskt, vilken upplevelse. Och så roligt att träffa dig i verkligheten!

      Radera