fredag 29 september 2017

Grace Burrowes – Will’s True WishKategori: Historisk romance
Titel: Will’s True Wish
Ingår i: The True Gentlemen Series, 3:e boken
Författare: Grace Burrowes,
amerikansk
romanceförfattare

Klass: Engelsk romance
Språk: Engelska 
Utgivningsår: 2016
Epok: Regency, (1810-tal)


Grace Burrowes är en New York Times och US Today bästsäljande författare, och dessutom kanske en av de under senare år mest produktiva romanceförfattarna (hon hade över tjugo manus skrivna när hon först blev publicerad). Grace balanserar balsalarnas elegans och den komfortabla livsstilen på de stora lantegendomarna med regencyerans sociala avigsidor och kvinnors utsatta ställning i ett samhälle där lagar och regler gynnar männen. Hennes stil kanske inte faller alla i smaken, men hennes böcker genomsyras av såväl humor och värme som stråk av svärta.

Will’s True Wish är den tredje boken i Grace Burrowes The True Gentlemen Series. En serie som handlar om män som givit upp hoppet om att leva lyckliga i alla sina dagar – och andra liknande sagor – och kvinnorna som får dem att tänka om.

Det här är Susannah Haddonfields och Will Dornings historia. Det är också en historia om hundar.Will’s True Wish
(Baksidestext)

It's a dog's life...


Will Dorning, as an earl's spare, has accepted the thankless duty of managing his rambunctious younger siblings, though Will's only true companions are the dogs he's treasured since boyhood. When aristocratic London is plagued with a series of dognappings, Will's brothers are convinced that he's the only person who can save the stolen canines from an awful fate.

But the lady's choice...

Shy, bookish Lady Susannah Haddonfield has no patience with loud, smelly beasts of any species, but must appear to like dogs so as not to offend her sister's only marital prospect. Susannah turns to Will, an acquaintance from her most awkward adolescent years, to teach her how to impersonate a dog fancier. Will has long admired Susannah, though he lacks the means to offer for her, and yet as they work together to rescue the purloined pets, it's loyal, dashing Will who steals Susannah's heart.
Om handlingen

Lady Susannah Haddonfield har efter många år återvänt till London, platsen för så många förödmjukelser I hennes ungdom, som sällskap åt sin yngsta syster när denna debuterar I societeten. Hon ser inte fram mot upplevelsen och hon hoppas att hennes syster inte skall möta samma slags bemötande hon själv fick utstå. Att systern, Lady Della, raskt fått en förnäm beundrare är en lättnad för Susannah. Även om hon inte själv kanske inte gillar honom något vidare.

Olyckligtvis har Will Dornings hund Georgette, en tik med en benägenhet att lyfta på bakbenet som en hanhund, i en missnöjesyttring lyft på benet mot sagde beundrare och skvätt ned Susannahs parasoll. En episod som leder till att hon återknyter kontakten med Will Dorning och hans bröder.

Will Dorning är yngre bror till en Earl och är i London för att hjälpa sin äldre bror att finna en hustru och för att hålla ett öga på två av sina yngre bröder, som har en sällsynt talang för att råka i trubbel. Will har även bekymmer, han är en ansedd hundtränare och ömmar för hundar och tanken på att någon stjäl hundar för att använda dem vid björnhetsning är smärtsam.

Dessvärre kommer rykten i omlopp kring Lady Dellas börd – till skillnad från sina syskon är hon spädvuxen och mörkhårig – och för Susannah är det som att återuppleva sin egen debut i societeten. I sin desperation ser hon bara en lösning – systerns beundrare, Lord Effington måste förmås att fria till Della innan dennas rykte är förstört.

Vad Susannah inte vet är att Lord Effington har sin egen agenda. Hon är också blind för att Della kanske inte är lika intresserad av den lösningen som hon själv.

Will oroar sig också för Susannah. Och för hennes syster. För långt klarare än den desperata Susannah ser han att Lord Effingtons beteende mot Della varken präglas av respekt eller tillgivenhet – och att han är märkligt frånvarande när Della trakasseras.Mitt omdöme

Will’s True Wish är på många sätt en varm och charmig bok. Det är lätt att tycka om såväl Will som Susannah. Och Della. Och Wills bröder. Och hundarna!

Jag gillar särskilt Will. Med honom har Grace Burrowes skapat ett fint porträtt av ”the Spare”, den näst äldste brodern i en aristokratisk familj. Jag tycker också om Susannah och sympatiserar med henne. Hon gick igenom en hel del trakasserier i samband med sin debut, något som färgar hennes syn på händelserna kring hennes systers debut – hon har en tendens att faktiskt ta det hårdare än Della.

Men jag kan också bli litet frustrerad på henne. Hennes övertygelse att systerns enda chans till upprättelse vore ett äktenskap med den inte särskilt sympatiske Lord Effington känns litet väl panikslagen. Och att hon håller fast vid den övertygelsen så länge, det skaver faktiskt litet.

Jag har också litet svårt att förstå varför Lord Effington så envetet riktar in sig på Della. Dels borde det inte vara några problem för honom att finna en arvtagerska med sociala ambitioner som skulle blunda för hans spelande. Och dels verkar det mer än lovligt korkat av honom att tro att Dellas bröder inte kommer att bli milt sagt irriterade på honom. Fast det är möjligt att man måste ha läst deras böcker för att förstå det.

På den positiva sidan är attraktionen mellan Will och Susannah, en ömsesidig attraktion som ingen av dem i början är villig att erkänna. Speciellt som de inte kan se en framtid tillsammans då Will saknar ekonomiska resurser att försörja en familj. Med litet hjälp från Wills hundar – eller skall vi kanske kalla det stjälp? – utvecklar den relationen sig dock fint.

Relationen mellan Will och hans yngre bröder är ännu ett guldkorn, som bjuder på många härliga scener. Och hundarna, låt oss inte glömma hundarna med den oförglömliga Georgette i spetsen.

Will’s True Wish är en varm och charmig bok. Men den har sina svagheter och dessvärre kan inte ens alla charmiga hundar motivera ett högre betyg än detta.
Betyg: 7 hjärtan av 10

http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/betyg-7-av-10.html
(som har en annan betygsskala)

Will’s True Wish
finns att köpa hos bl a
Adlibris, Bokus och Amazon
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare romancerecensioner / tips om romantisk läsning:

2017

- A Night to Surrender, av Tessa Dare
- Hemma där hjärtat väntar, av Sofia Ymén
- Duke of Pleasure, av Elizabeth Hoyt
- A Lady's Code of Misconduct, av Meredith Duran
- Hemligheter små, av Christina Schiller
- Someone to Hold, av Mary Balogh
- Someone to Love, av Mary Balogh
- Seven Minutes in Heaven, av Eloisa James
- Arvtagerskan, av Lina Forss
- The Danger of Desire, av Sabrina Jeffries
- När drömmen slår in, av Sofia Fritzson


2016

- Do You Want to Start a Scandal, av Tessa Dare
- The Study of Seduction, av Sabrina Jeffries
- Duke of Sin, av Elizabeth Hoyt

Här ovan börjar Romanceportalens egen betygsskala gälla. 

Tidigare recenserade böcker är ej betygssatta (och kommer, åtminstone i dagsläget, inte heller att betygssättas retroaktivt).Om du vill se äldre recensioner, bokpresentationer och boktips finns de under rubriken Romancerecensioner i högerkolumnen. Annars kan du finna dem den här vägen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar