lördag 17 december 2016

Hemkommen och någorlunda upptinad

Åkte till Farsta för litet shopping/julshopping och utöver nya strumpor, almanacka och registerflikar till räkningspärmen - ni hör, jag är rustad för 2017! - är nu också julläsningen räddad sedan jag köpt Åsa Hellbergs båda Sonjor. 


Åsa Hellberg var i Akademibokhandeln i Farsta Centrum och signerade i dag så därför åkte jag ända dit. Åsas läsare brukar få någonting närmast lyriskt i tonen när de talar om dessa båda böcker, så det är inte utan att jag börjat bli litet nyfiken på vad allt ståhej handlar om.

Det blev litet bokprat och skrivprat och bloggprat.
Och litet skönsång, när en kör som sjöng i Farsta Centrum sjön särskilt för Åsa.


Sedan skulle jag ju hem också. Då var det - givetvis - pendelkaos, med nedriven kontaktledning (i Älvsjö, tror jag) och tvärstopp i trafiken. I Farsta Strand stod två pendeltåg vid perrongen. Det ena skulle till Kungsängen, det andra till Bålsta. D v s båda skulle norr om Stockholm, medan jag skulle söder ut.

Efter kanske en halvtimmes kylslagen väntan åkte det ena av tågen vidare mot Älvsjö medan det andra omdirigerades söderöver mot Nynäshamn,vilket innebar att jag omsider faktiskt kom hem.


Men på det hela väger allt det trevliga över och denna lördag måste räknas som en riktigt härlig vinterlördag.4 kommentarer:

 1. Jag tycker att alla Åsas böcker är sådär härligt mysiga och hon lyckas skapa så bra karaktärer. Nästa år kommer ju en tredje "Sonjabok" ut, så vilken tur att du tar dig an de två första redan nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Varma, mysiga, roliga. Har läst Sonjas sista vilja under julhelgen och mellandagarna och skall sätta tänderna i Sonjas hemlighet nu i veckan.

   Radera
 2. Oj, hade inte sett det här fina inlägget. Tack. Hoppas du gillar dem:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst Sonjas sista vilja under julhelgen och mellandagarna och nu förstår jag varför vissa läsare låter närmast lyriska när de talar om Sonja-böckerna, för den var verkligen härlig. Skall sätta tänderna i Sonjas hemlighet nu i veckan.

   Radera