måndag 16 oktober 2017

Helgens läsning

Det har varit en ganska blåsig oktoberhelg med varierande väder och tvära kast mellan solglimtar och spöregn över min del av Södertörn. Med andra ord en perfekt läshelg som bjuder in till att tända ljus och krypa upp i favoritfåtöljen med en bok.

Den här helgen blev det fråga om två böcker som lästes parallellt. Den ena var en nysvensk romance - Simona Ahrnstedts nya, maffiga romance. Det var ren glädje- och njutningsläsning och jag har ett par kapitel kvar att njuta av senare i dag.Den andra boken var research för mitt eget skrivande. Inte för mitt nuvarande huvudskrivprojekt, utan för en romantisk historia jag skissat på. En historia som tar sitt avstamp under stadsbranden i Sundsvall 1888 - där stora delar av huvudpersonernas liv läggs, i likhet med Sundsvall, i ruiner och båda tvingas bygga upp en helt ny tillvaro - även om det mesta av handlingen utspelar sig några år senare.


Intressant och gripande läsning, även om den kanske inte riktigt gav mig alla de detaljer jag hade behövt för mitt kommande skrivprojekt. Men jag vet hur som helst betydligt mer än tidigare.


Detta var min läshelg. Så, hur såg er läshelg ut?
2 kommentarer:

 1. Åh, nu blir jag ju jättenyfiken på Simonas bok! Längtar jättemycket att få läsa din bok om Sundsvall då det är mina hemtrakter, och Sundsvallsbranden 1888 har jag liksom fått med modersmjölken så att säga.

  Själv har jag inte hunnit läsa något alls i helgen, då vi haft fullt upp med kalas och mässbesök. Nästa helg lär ju inte bli bättre, så jag får väl läsa i veckan i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här långt är den jättebra. Jag har fortfarande ett par kapitel kvar, i dag har ögonen varit litet läströtta. Men om du väntar på den historien jag skissade på så är jag rädd att du får vänta länge, som skrivprojekt betraktat har den prioritet tre eller fyra. Och även om berättelsen tar sin början under Sundsvallsbranden utspelar sig det mesta av den några år senare i Stockholm, där huvudpersonerna (som inte känner varandra sedan tidigare) sammanstrålar och upptäcker sin gemensamma historia.

   Radera