söndag 29 juli 2018

Åskan i morse utlöste tre billarm

Här över Södertörn drog en åsk- och regnfront fram tidigt i morse. Det varade kanske trekvart och även om regnet inte direkt var hårt, så var det i alla fall ihållande. Och välbehövligt.

Det senare kan man väl kanske inte säga om åskan, inte med tanke på hur torrt det är i markerna. Som tur var hade det i alla fall regnat i tio minuter, en kvart när åskan väl brakade loss och fuktat uttorkade marker åtminstone till en viss del.

Sedan brakade det som sagt loss ordentligt. Riktigt, riktigt ordentligt. Och därtill på riktigt nära håll. Ibland hann man bara räkna till ett efter det att himlen utanför fönstren gnistrat vit innan det smällde. Så det var kanske inte så förvånande att blixtnedslagen vid inte mindre än tre tillfällen utlöste billarmen bland parkerade bilar på parkeringsplatsen.

Det är väl tveksamt om blixten verkligen träffade tre olika bilar, men ibland var det så att marken skakade vid blixtnedslagen och kanske var det tillräckligt för att skaka också bilarna så att larmen utlöstes.

Vissa mornar vaknar man ordentligt, vare sig man vill eller inte. För efter den upplevelsen, var chansen att somna om obefintlig. Man var helt enkelt för uppe i varv.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar