söndag 3 december 2017

Sofia Fritzson – När äventyret väntarKategori: Contemporary romance
Titel: När äventyret väntar
Ingår i: Systrarna & Kärleken, 2:a boken
Författare: Sofia Fritzson,
Sven
sk romanceförfattare

Klass: Svensk romance
Språk: Svenska 
Utgivningsår: 2017
Epok: Nutid


Sofia Fritzson är en av de författare som debuterade som romanceförfattare under 2016, i den romancevåg som sveper genom Sverige i kölvattnet av Simona Ahrnstedts långa och outtröttliga pionjärarbete för genren. Och jag skriver debuterade som romanceförfattare avsiktligt. För När drömmen slår in var inte Sofias första bok. Hon hade skrivit flera böcker tidigare, en romantisk fantasyserie och ett par erotiska novellsamlingar.
en av de författare som debuterade som romanceförfattare under 2016, i den

Däremot var det hennes första romance. Det var också den första bok av henne som jag läste.

Sofia Fritzson har vunnit flera skrivtävlingar, bl a Harlequins författartävling 2015 där hennes manus vann första pris i tävlingen. När resultatet, När drömmen slår in, som var hennes första renodlade romance utkom hösten 2016 hos HarperCollins Nordic var succén ett faktum.

Sofia, som är en av kvinnorna i det romancegäng som samlats kring Simona Ahrnstedt, utgör en del av navet i den växande romance communityn här i Sverige. Tillsammans med bl a Simona Ahrnstedt är hon en av kvinnorna bakom det populära instagramkontot Romance Ever After. Hon är definitivt en av de nya röster inom romance genren som vi kan räkna med att få höra mer av under de kommande åren. En av de röster som kommer att bredda svensk romance.

Nu är Sofia bokaktuell med sin andra romance, När äventyret väntar, den andra boken i serien Systrarna & kärleken.När äventyret väntar
(Baksidestext)


Kärlek, systerskap och familjehemligheter

Två människor kan inte bli mer olika än Fanny Storm och Christopher Floros. Hon är rebellen som balanserar på lagens gräns och lever för sin motorcykel. Han är den ensamstående pappan som arbetar som revisor, alltid lika korrekt och perfekt.

När de möts av en slump är det ändå något som sprakar till och attraktionen är omedelbar. Snart inser de att dragningskraften mellan dem skulle kunna leda till djupare känslor. Men Fanny är säker på att relationer inte är något för henne. Ska hon våga släppa sin stolthet och rädsla och lita på en annan människa?

När äventyret väntar är andra boken i serien Systrarna & kärleken, en romanceserie om kärlek, systerskap och familjehemligheter.Om handlingen

Fanny Storm är den rebelliska lillasystern som inte drar jämnt med sin frånvarande äldsta syster och inte heller vill inkräkta på mellansysterns nyfunna lycka.

Fanny är arbetslös, strulig och lever helst för dagen och för sin älskade motorcykel. En livsstil som gör att hon har svårt att få ekonomin att gå ihop och som också, stundtals, gör att hon balanser på lagens gräns och ohjälpligt försätter sig själv i knipor. När hennes ersättning från A-kassan är på upphällningen blir situationen desperat.

Christopher Floros är ensamstående pappa vars liv kretsar kring hans dotter och det stilla, välordnade liv som han föredrar. Han är revisor, han är väldigt ansvarstagande och vill skapa de allra bästa förutsättningar för sin skoltrötta dotter.

Två personer kunde knappast vara mer olika, mer omaka. Och de skulle förmodligen inte alls ha träffats. Om inte Fanny hade blivit utkastad, i bara underkläderna, efter en natt med Christophers granne. Samtidigt som Christopher skall köra sin dotter till skolan.

Det första intrycket kunde knappast ha blivit sämre. Ändå finns där en attraktion dem emellan. Men Christopher är osäker på om han vill ha en relation med en så strulig och ansvarslös kvinna. På huruvida Fanny skulle ha ett bra inflytande på hans skoltrötta dotter.

Och Fanny är långt ifrån säker på om hon ens vill ha en relation. Med någon. Speciellt inte med en person vars liv är så välordnat och inrutat som Christophers.

Men Christophers bäste vän är tillsammans med Fannys syster (Anton och Melinda, huvudpersonerna i När drömmen slår in) och när deras bröllop närmar sig dras Christopher och Fanny allt närmare varandra.Mitt omdöme

Det märks när en författare skrivit så pass många böcker som Sofia Fritzson gjort, det finns en genuin värme i tonen och en följsamhet i texten. Ingen ton skorrar och stämningen andas svensk småstad och vardagsnära problem. Det finns också en lätthet i handlaget, osäkerheten finns där den skall finnas. Mellan huvudpersonerna. Och inte i berättelsen eller berättarrösten.

När äventyret väntar är en varm och charmig bok och Fanny och Christopher är ett oväntat par som trots sina motsättningar i karaktär och livsstil funkar överraskande bra samman. Sofia förmedlar, som alltid, en genuin och övertygande småstadskänsla.

Svensk småstadsromance, där det är den vardagsnära dramatiken som möter oss, har det senaste året stormat in på den svenska romancescenen. Sofia Fritzson, som inledde den vågen med När drömmen slår in, fortsätter också med denna bok att gå i spetsen och ge svensk småstadsromance en röst. Och mitt i vardagen kan man finna de små och stora äventyren som sätter färg på vardagen.

Att betyget trots det blir något lägre för När äventyret väntar än för När drömmen slår in är en personlig preferens. Jag hade helt enkelt litet svårare att knyta an till Fanny och Christopher än jag hade med Anton och Melinda. 

Men det är givetvis en smaksak och jag är säker på att boken kommer att tilltala de flesta romanceläsare. Sofia Fritzson levererar genuint läsvärd småstadsromance och nu ser jag med spänning fram mot nästa del i Systrarna & kärleken.
Betyg: 8 hjärtan av 10

http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/betyg-8-av-10.html(som har en annan betygsskala)
Fotnot:
Jag fick den här boken som gåva inför releasen. Det har inte påverkat denna recension/rekommendation på något sätt.

När äventyret väntar
finns att köpa hos bl a
Adlibris och Bokus
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare romancerecensioner / tips om romantisk läsning:

2017

- Sonjas andra chans, av Åsa Hellberg
- Will’s True Wish, av Grace Burrowes
- A Night to Surrender, av Tessa Dare
- Hemma där hjärtat väntar, av Sofia Ymén
- Duke of Pleasure, av Elizabeth Hoyt
- A Lady's Code of Misconduct, av Meredith Duran
- Hemligheter små, av Christina Schiller
- Someone to Hold, av Mary Balogh
- Someone to Love, av Mary Balogh
- Seven Minutes in Heaven, av Eloisa James
- Arvtagerskan, av Lina Forss
- The Danger of Desire, av Sabrina Jeffries
- När drömmen slår in, av Sofia FritzsonOm du vill se äldre recensioner, bokpresentationer och boktips finns de under rubriken Romancerecensioner i högerkolumnen. Annars kan du finna dem den här vägen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar