söndag 3 november 2019

Drama King

Kvinnor som är krävande och hävdar sig själva och sina rättigheter - speciellt om de vill ha eller göra någonting som omvärlden anser att de inte bör göra eller vilja ha - kallas ofta, inte så litet nedlåtande, för Drama Queens.

Unga män som är krävande och hävdar sig själva och sina rättigheter - speciellt om de vill ha eller göra någonting som omvärlden anser att de inte bör göra eller vilja ha - kallas däremot oftast för arga unga män.

Under den vecka som jag nyligen tillbringade på Södersjukhuset så träffade jag dock på en ung man som tog det till en sådan nivå att jag där och då befordrade honom till Drama King.

Han ville inte inte alls vara inlagd på sjukhuset, åtminstone inte över natten - han hade någonting "viktigt" att göra och han måste jobba med sina "grejer". Och han måste prompt göra det just den kvällen/natten. Efter vad han gormade om så fick jag den uppfattningen att han höll på med någonting inom musik.

Sköterskorna och läkarna varnade honom om att han riskerade sin hälsa, ändå så slutade det med att vår arge unge man under stor dramatik drog ur droppet själv och drog.

Så, därför: Arg ung man, befordrad till Drama King.


PS:
Nästa natt så var vår arge unge man tillbaka och ville ha sin behandling.
Arga unga män är inte konsekventa.

Vilket bevisar tesen att vissa av dem verkligen förtjänar epitetet Drama Kings.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar