lördag 26 mars 2016

Att skriva slutet är att rama in texten

I går skrev jag färdigt en scen i sista kapitlet och påbörjade en annan. Jag flyttade också en tredje, redan färdig scen ca fyra sidor så den hamnade där den gjorde bästa möjliga effekt och slutligen skalade jag bort ca tio sidor överflödig text.

Jag vet, jag vet, andra nöjer sig med att skala ägg i påskhelgen.


Mellan och efter utbrotten av skrivande och textmontering såg jag Let’s Dance och The three musketeers (luftskeppsversionen) på TV4. Vet inte, förmår som inte engagera mig speciellt i den här omgången kändisar. Och misstänker starkt att jag fått en överdos David Hellenius.


Det  slog mig att det kanske är likadant med fiktiva personer i böcker. Ibland får man man en överdos. Jag har märkt att efter första halvan av boken har jag låtit vissa personer försvinna ur förgrunden eller förlora den dominerande roll de ditintills haft och låtit andra kliva fram i rampljuset.

Den första gruppen har spelat sin roll - och spelat den väl. Men om de finge fria tyglar, skulle de ta över eller dominera texten också när det inte är önskvärt. Därför har de förflyttats från förgrunden till bakgrunden, när berättelsens tonvikt förskjutits från dramatiska uppgörelser och avgörande beslut till mer pragmatiska vardagsbeslut och nervslitande personliga uppgörelser.

Jag tror det har givit berättelsen bättre dynamik.



När det gäller The three musketeers undrar jag vad filmskaparna gick på. Så full av anakronismer som filmen stundtals var, var den faktiskt bitvis dråplig.




Måste dock säga att Milla Jovovich tolkningen av Lady de Winter var en av behållningarna med filmen. Ett rejält steg bort från den klassiska ”genuint ond och 100%-igt svekfull” till en cool, smart och hårdkokt kvinna som gör sitt bästa för att hålla sig flytande i en värld där maktfullkomliga män dikterar och tolkar lagarna.

Det säger någonting, när en kvinnlig skurk är den mest minnesvärda behållningen i ett kostymdrama.



Lärdomar där är förmodligen att en och annan anakronism kan sätta färg på ett annars urtvättat kostymdrama. Och att när man skildrar kvinnor i historiska miljöer kan man behöva ta till en och annan anakronism för att göra dem begripliga, psykologiskt trovärdiga och sympatiska för en modern läsare som förmodligen skulle ställa sig rätt frågande till en mer historiskt korrekt skildrad ung kvinna.

När det gäller Jennie har jag tagit ut svängarna så till vida att hon levt utomlands på egen hand under många år och dessutom studerar i Paris. Hon är också i egen rätt arvtagerska till en stor lantegendom - och det är ett arv som aldrig varit avhängit av huruvida hon gifter sig eller inte.

Eva utbildade sig till lärarinna och jobbade som sådan under några år innan hon gifte sig. Siri avsade sig sin andre makes namn och återtog sin förste makes sedan hon blivit änka för andra gången, för att ha samma efternamn som sin dotter.

Beata arbetade sida vid sida med sin make för att bygga upp hans amerikanska industri- och finansimperium till ett internationellt imperium. Efter hans död har hon övertagit ledningen helt på egen hand.


Nu skall vi se om jag i dag kan komma ytterligare några steg närmare att knyta samman sista kapitlet. Nej – jag är inte färdig!

Jag har bara börjat skriva bakifrån, för att knyta samman berättelsen. Sätta ramarna och visa att, hit skall vi. Epilogen är skriven (och jag tror att den väg jag valt kan förvåna en del). Näst sista kapitlet är klart (och jag älskar det – hoppas bara att andra också kommer att göra det!)

Jag anar inte längre slutet – jag har definierat det.
Skrivit stora delar av det.

När jag knutit samman sista kapitlet, behöver jag bara återvända och skriva kanske ett och ett halvt kapitel som saknas däremellan.

Otålighet och entusiasm kolliderar. Iver och försiktighet är på kollisionskurs. Vilja och förmåga går holmgång. Jag vill så mycket, och ibland sammanfaller min vilja med textens och jag anar hur bra det här skulle kunna bli.

Jag monterar texten, ord för ord och mening för mening, och ibland – ibland faller allt på plats. Texten jäser, med vårens hela jäskraft, ibland är jag rädd att den skall explodera.


Man kan – definitivt – bli hög på ord.



Vare sig ni firar den i snö eller tö...

Önskar jag skrivande, läsande och romanceälskande vänner och besökare




en riktigt trevlig påskhelg!






fredag 25 mars 2016

Romancepodden!

Om ni inte visste om det redan så finns det nu en ny, svensk podd - Romancepodden.

Kul, kunnigt, entusiastiskt och initierat. Väl värd att lyssna på.


Grattis tjejer - ett lysande initiativ!






lördag 19 mars 2016

Eloisa James – Four Nights with the Duke

Eloisa James är en New York Times bästsäljande romanceförfattare med en rad fabulöst bra och välskrivna och lovordade romanceböcker bakom sig. Four Nights with the Duke är inget undantag. Den är den andra boken i hennes senaste serie, Desperate Duchesses by the Numbers, som inleddes med Three Weeks With Lady X som jag recenserade/tipsade om hösten 2015.



Eloisa James är en relativt ny bekantskap för mig, Four Nights with the Duke är den fjärde av hennes böcker jag läst så här långt, men vad kan jag säga? Jag är såld!


Four Nights with the Duke är Mia Carringtons och Vander Brodys, Duke of Pindar, allt annat än okomplicerade historia som omfattar (bland annat) en pinsam kärleksdikt, total förödmjukelse, en försvunnen brudgum, en hemlig identitet och utpressning.


Four Nights with the Duke

Vid femton års ålder förälskade sig Mia Carrington i den jämnårige Vander Brody och skrev en lyrisk (men väldigt pinsam) kärleksdikt. Olyckligtvis kom dikten på avvägar. Olyckligtvis hamnade den i händerna på Vander och hans skolkamrater, som gjorde sig lustiga över den. Och över henne.

Olyckligtvis var Mia närvarande och hörde alltihopa. Sårad och förödmjukad deklarerade hon att hon inte skulle gifta sig med honom om han så vore den siste mannen i världen.

Tretton år senare friar hon, därtill nödd och tvungen, till honom.

Och hon är beredd att utpressa honom för att få honom att samtycka.

Mia har visserligen tungt vägande skäl – hennes älskade brorsson riskerar att hamna i klorna på en hänsynslös och girig förmyndare.

Mia, som nu är en firad romanceförfattare (under pseudonym), avser att äktenskapet enbart skall vara en temporär lösning som upplös när Vander väl blivit förmyndare för hennes handikappade brorsson. Hon har ingen önskan att snärja honom för livet i ett oönskat äktenskap. Eller att själv bli snärjd.

Olyckligtvis bryr sig Vander inte om att läsa Mias stipulerade villkor utan utfärdar, i tron att hon alltjämt är besatt av honom, sina egna. Han kommer bara att tillbringa fyra nätter med henne. Om året.

Och de nätterna, enbart när hon ber om dem.

Han blir milt sagt skakad när Mia deklarerar att hon aldrig kommer att be honom om dem. Att allt hon vill ha är sin frihet.

Eftersom Vander beslutat sig för att göra ett riktigt äktenskap av denna nödtvungna förening, har han bara ett val. Han måste förföra sin hustru – och han har inte råd att misslyckas.

Haken?

Vander, som är mer hemmastadd i stall och på kapplöpningsbanor, saknar den kulturella förfining och allmänna hyfs man kan förvänta sig av en aristokrat och har ingen som helst aning om hur han skall förföra en kvinna som Mia!


Desperate Duchesses by the Numbers


Four Nights with the Duke

Mia och Vanders äktenskap börjar inte särskilt lovande och i sina försök att förstå och bearbeta sina förvirrande känslor för Mia sårar och förolämpar Vander henne vid upprepade tillfällen. Han saknar den polityr man kan förvänta sig hos en aristokrat och har en tendens att stoppa foten i munnen när han är arg eller upprörd.

Mia, som sörjer förlusten av sin chans att en dag gifta sig för kärleks skull, kämpar å sin sida mot sin gamla svaghet för Vander. Deras äktenskap blir stormigt, passionerat och fyllt av missförstånd och sårade känslor.

Det här är en härlig bok, fylld av humor och värme och passion. Det finns också en sorgsen, smärtsam underton med tanke på den tragiska relationen mellan Vanders föräldrar, som stundtals reflekterar i Vanders bufflighet mot Mia.

Eloisa James böcker präglas av humor, värme och ren briljans - och Four Nights with the Duke är inget undantag. Många skratt och kanske också några tårar kan i det närmaste garanteras.



Four Nights With the Duke (Desperate Duchesses by the Numbers, #2)Four Nights With the Duke by Eloisa James

My rating: 5 of 5 stars


The marriage of Mia and Vander did not start very promising and in his attempts to understand and process his confusing feelings for Mia, he offends and insults her repeatedly. Vander lacks the polish you would expect of an aristocrat and has a tendency to putt his foot in his mouth when he is angry or upset.

Mia, who mourns the loss of her chances of one day marry for love, on her side, is fighting against her old weakness for Vander. Their marriage will be stormy, passionate and full of misunderstandings and hurt feelings.

This is a lovely book, filled with humor and warmth and passion. There is also a sad, painful undertone given the tragic relationship between Vanders parents, which sometimes reflects in his boorishness towards Mia.

Eloisa James books are characterized by humor, warmth and sheer brilliance - and Four Nights with the Duke is no exception. Many laughs and maybe a few tears can be almost guaranteed.


There is a book review on Romanceportalen/(The Swedish Romance Portal). Sorry, only in Swedish!

http://elisabetnielsen.blogspot.se/20...




View all my reviews




Four Nights with the Duke
finns att köpa hos bl a
Adlibris, Bokus och Amazon








http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare tips om romantisk läsning:

2016

- Lord Dashwood Missed Out, av Tessa Dare
- Sweetest Scoundrel, av Elizabeth Hoyt
- Daniel’s True Desire, av Grace Burrowes
- Tremaine’s True Love, av Grace Burrowes

2015

- Irresistible, av Mary Balogh
- Lady Maggie’s Secret Scandal, av Grace Burrowes
- Married To The Viscount, av Sabrina Jeffries
- When a Scot Ties the Knot, av Tessa Dare
- The Lady Risks All, av Stephanie Laurens
- Fool Me Twice, av Meredith Duran
- All in, av Simona Ahrnstedt (tips om kommande, översatt bok) 
- Lady Eve’s Indiscretion, av Grace Burrowes
- Lady Louisa’s Christmas Knight, av Grace Burrowes
- Dearest Rogue, av Elizabeth Hoyt
- Wed Him Before You Bed Him, av Sabrina Jeffries
- The Taming of Ryder Cavanaugh, av Stephanie Laurens
- And Then She Fell, av Stephanie Laurens
- Three Weeks With Lady X, av Eloisa James
- The Bargain, av Mary Jo Putney
- The Virtuoso, av Grace Burrowes
- The Soldier, av Grace Burrowes
- The Heir, av Grace Burrowes
- If the Viscount Falls, av Sabrina Jeffries
- How the Scoundrel Seduces, av Sabrina Jeffries
- The Temporary Wife, av Mary Balogh
- The Dangerous Lord, av Sabrina Jeffries
- The Duke’s Disaster, av Grace Burrowes
- This Duchess of Mine, av Eloisa James
- A Duke of Her Own, av Eloisa James
- A Lady Never Surrenders, av Sabrina Jeffries
- To Wed a Wild Lord, av Sabrina Jeffries
- How to Woo a Reluctant Lady, av Sabrina Jeffries   
- A Hellion in Her Bed, av Sabrina Jeffries 
- The truth About Lord Stonville, av Sabrina Jeffries
- The Hellions of Halstead Hall, av Sabrina Jeffries (introduktion till serien)
- Only a Promise, av Mary Balogh
- The Lady Most Likely, av Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway
- En enda hemlighet, av Simona Ahrnstedt
- Only Enchanting, av Mary Balogh
- The Lady Most Willing, av Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway
- Not So Innocent, av Laura Lee Guhrke
- To Catch an Heiress, av Julia Quinn
- Say Yes to the Marquess, av Tessa Dare
- By Winter's Light, av Stephanie Laurens

2014

- The Black Cobra Quartet, av Stephanie Laurens
- The Casebook of Barnaby Adair, av Stephanie Laurens
- David, av Grace Burrowes
- The Promise in a Kiss, av Stephanie Laurens
- Cynster-serien - Släkt och vänner, av Stephanie Laurens
- It Happened One Night och It Happened One Season, av Mary Balogh
- The Ideal Wife och A Precious Jewel, av Mary Balogh
- Ladyns hemliga brev / The Lady and the Laird, av Nicola Cornick
- How To Marry A Marquis, av Julia Quinn
- The Bastion Club Novels, av Stephanie Laurens
- Spindle Cove series, av Tessa Dare
- Twas the Night After Christmas, av Sabrina Jeffries
- Lady Whistledown-serien, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


lördag 12 mars 2016

Skrivprocessen – Konflikter?

En bra romance behöver en bra konflikt, någonting som håller huvudpersonerna från varandra eller förhindrar att de förenas. Men hur är det? Är ”konflikt” verkligen det bästa uttrycket för detta?

Så här skriver Anne Gracie, författare till The Autumn Bride, om konflikter på The Word Wenches bloggpost Conflict And The Happy Ending:

"Conflict" is a term often misunderstood by new writers, who think it means a lot of arguments and yelling. A better term is "the source of tension" which can be really powerful with no yelling at all. It's the central story problem that is preventing characters from reaching their goals.

Läs gärna hela bloggposten Conflict And The Happy EndingThe Word Wenches, inklusive kommentarerna. Det finns en massa godbitar om konflikter och icke-konflikter och problemen med dem där.


Det har i alla fall fått mig att fundera över, och delvis omvärdera konflikterna mellan huvudpersonerna i mina pågående historier.

I den första är det nog definitivt "a source of tension" mellan huvudpersonerna (som vid ett par tillfällen explodera och kommer till ytan i verklig, högljudd konflikt) som håller dem på var sin kant. Båda är beslutna att övervinna motsättningarna och göra det bästa av situationen de hamnat i men eftersom såväl förutsättningarna som relationen förändras under resans gång, är det inte det lättaste.

I den andra texten är det definitivt en (verkligt högljudd och explosiv) konflikt i första hälften av texten men eftersom jag låter den brisera före mitten av texten (och därvid, i viss mån renar luften) är det snarare ett slags multipel "source of tension" som dominerar resten av texten och gradvis, under ett desperat samarbete i en desperat situation, leder fram till en försoning.

Kanske spelar det roll att Katarina och Wilhelm i den andra texten är betydligt äldre och mognare än Jennie och Carl Johan i den första texten och därigenom mer redo att hantera också svåra konflikter - och sätta dem åt sidan när situationen så kräver.

Kanske beror det på att i den andra texten utspelar sig mycket av handlingen i kamp mot klockan under ett vinterdygn medan den första texten har ett något längre tidsperspektiv. Där finns det mer tid att låta spänningarna byggas upp och ta plats innan de exploderar.

Men också Carl Johan och Jennie opererar under viss tidspress. En månad är allt de har på sig.

Jag får medge att jag inte riktigt vet. Vare sig om jag är på rätt spår eller om mina funderingar om skillnaderna mellan de båda texterna är korrekta.

Vad, trodde ni att jag var allvetande? Jag prövar mig fortfarande fram och försöker komma underför med vad som är rätt för mig och vad som funkar för mig och hur jag kan tillämpa det på ett sätt som passar såväl mig som respektive text.

Det här är någonting jag får fundera vidare på. Och jag tror det kan vara värt att fundera på för alla som vill börja skriva eller just börjat skriva. Eller kommit en bit på väg med sin text. Det finns någonting viktigt här.

En konflikt, behöver inte betyda en konflikt.




fredag 11 mars 2016

Det gör ont!

Ibland, när det plötsligt gör ont, undrar man vad som har hänt. Men jag har mina misstankar, jag. Låt oss återvända till i måndags. Provtagning, fastande, o s v.

Första omständigheten:
När jag var på väg från busshållplatsen till sjukhusentrén korsade jag vägen till entrén och halkade till i uppkörd, slafsig snömodd. Inte så jag föll, bara så foten gled iväg en bit. Sedan tänkte jag just inte så mycket mer på det.

Andra omständigheten:
Det tog tid på labbet, klockan närmade sig tolv när jag kom hem och jag var i princip fortfarande fastande (om man inte räknar en emergency-kokosboll i sjukhuskaffeterian medan jag väntade på bussen) och dessutom också utan blodtrycks- och övriga mediciner.

När jag böjde mig ned för knyta av mig vinterkängorna rusade blodet ned i huvudet och lägenheten började kantra. Inte så jag föll, inte heller den gången. Men det blev ett vinglande och sidsteppande och snedstegande och allmänt flaxande innan balansen var återvunnen.

Det gjorde ont. Men det gick över. Sedan tänkte jag just inte mer på det.


Tills i går. När höger fot plötsligt skrek: "Det gör ONT!!!!"

Snacka om lång reaktionstid.


I dag vill foten inte röra sig alls utan uppmaning.
T ex ett uppmuntrande: "Flytt på dig, fotjävel!"

Kör mirakelliniment och värktabletter. Än har det inte hjälpt överhövan.

Det gör ont. Jag känner för att göra en cover på Lena Philipssons Det gör ont. Tillägnad min kära, förbe fot.






fredag 4 mars 2016

Helgen är räddad!


Det här läckra lilla paketet anlände just från Bokus

Bok fyra, fem och sex i Elizabeth Hoyts Maiden Lane-serie, som förra helgen var nedsatta med ca 20:-/25:-  mot ordinarie pris. Visserligen finns det en eller ett par böcker på ömse sidor som jag inte läst än men det var ett tillfälle för bra att missa när det gäller att köpa ikapp böcker i en fullständigt underbar serie jag kommit in i sent. Och - helgläsningen är räddad!



onsdag 2 mars 2016

Tessa Dare – Lord Dashwood Missed Out

Novellen Lord Dashwood Missed Out är det senaste tillskottet i Tessa Dares älskade serie om de självständiga kvinnorna i Spindle Cove och männen som avgudar dem.

Tessa Dare är en romanceförfattare som skriver varma, roliga och gripande böcker. Många skratt och några tårar kan i det närmaste garanteras.

Lord Dashwood Missed Out är George Travers, Lord Dashwood, och Elinora "Nora" Brownings historia. Båda är nya bekantskaper, som inte tidigare förekommit i Spindle Cove-serien. Han är kartograf och upptäcktsresande, hon en firad författare. Men en gång i världen var de barndomskamrater och studiekamrater.


Lord Dashwood Missed Out

Nora hade avgudat George sedan barnsben men när hon skulle debutera i societeten lämnade han England utan så mycket som ett ord till farväl. En kväll skrev hon om hjärtesorg och förtvivlan och resultatet blev så pamfletten Lord Dashwood Missed – en skrift om kvinnors eget värde, på intet vis beroende av en mans uppfattning eller beundran.

På väg till Spindle Cove för att hålla ett föredrag råkar Nora ut för diverse missöden. Det första är att hennes diligens avgått tidigare än väntat i ett försök att undvika ett annalkande oväder. Istället tvingas hon dela vagn med ingen annan än Lord Dashwood, en pinsam situation hon hoppas snabbt skall gå över.

Men ingenting går som hon hoppats. Snart är de strandade i snöstormen och måste söka skydd i närbelägen stuga.

George har återvänt efter en jordenruntresa som kartograf bara för att finna att hans rykte slaget i spillror av en skandalös skrift. Ursinnig ställer han Nora mot väggen med frågan vad tusan han egentligen missat?

Eftersom Nora tycks anse att han missat en livstid av passion, utmanar han henne att bevisa det. Hon har natten på sig.

Han borde ha vetat bättre. Det kommer att visa sig vara en riskabel utmaning.
Ja, rent av en direkt livsfarlig utmaning.

Under tiden har kvinnorna i Spindle Cove börjat oroa sig för sin saknade föredragshållare. Och deras män, som inte uthärdar se sina hustrurs oro, ger sig ut på ett räddningsuppdrag – varigenom en rad dråpliga förvecklingar uppstår. Vissa av dem kretsar runt sherry.



Lord Dashwood Missed Out är en varm historia om förälskelse, sårad stolthet och passion. Om missförstånd, mognad och en andra chans. Novellen är söt och charmig och kan läsas fristående men jag tror att den är roligast för dem som läst de tidigare böckerna i Spindle Cove-serien och upplever återseendets glädje i mötet med de gifta paren från tidigare böcker.

Och jag har ett problem med novellen. Vad hände med dörren och fönstret? Såvitt jag kan se tänker ingen på stänga dem igen. Visserligen bara en fånig detalj, men dessvärre en detalj som kastar mig ur berättelsens magi.



Lord Dashwood Missed OutLord Dashwood Missed Out by Tessa Dare

My rating: 4 of 5 stars


Lord Dashwood Missed Out is a warm story about love, hurt pride and passion. And about misunderstandings, maturity, and a second chance at love. This novella is sweet and charming and can be read as a standalone but I think it's more fun for those who have read the previous books in the Spindle Cove series and experiencing the joy of the reunion with the married couples from previous books.

However, I have a problem with this story. What happened to the door and the window? As far as I can see, nobody thinks of closing them again. Just a silly detail, but unfortunately it is a detail that knock me out of the sweet enchantment of the story.

There is a book review on Romanceportalen/(The Swedish Romance Portal). Sorry, only in Swedish!

http://elisabetnielsen.blogspot.se/20...




View all my reviews




Lord Dashwood Missed Out
finns att köpa hos bl a
Adlibris, Bokus och Amazon








http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html


Tidigare tips om romantisk läsning:

2016

- Sweetest Scoundrel, av Elizabeth Hoyt
- Daniel’s True Desire, av Grace Burrowes
- Tremaine’s True Love, av Grace Burrowes

2015

- Irresistible, av Mary Balogh
- Lady Maggie’s Secret Scandal, av Grace Burrowes
- Married To The Viscount, av Sabrina Jeffries
- When a Scot Ties the Knot, av Tessa Dare
- The Lady Risks All, av Stephanie Laurens
- Fool Me Twice, av Meredith Duran
- All in, av Simona Ahrnstedt (tips om kommande, översatt bok) 
- Lady Eve’s Indiscretion, av Grace Burrowes
- Lady Louisa’s Christmas Knight, av Grace Burrowes
- Dearest Rogue, av Elizabeth Hoyt
- Wed Him Before You Bed Him, av Sabrina Jeffries
- The Taming of Ryder Cavanaugh, av Stephanie Laurens
- And Then She Fell, av Stephanie Laurens
- Three Weeks With Lady X, av Eloisa James
- The Bargain, av Mary Jo Putney
- The Virtuoso, av Grace Burrowes
- The Soldier, av Grace Burrowes
- The Heir, av Grace Burrowes
- If the Viscount Falls, av Sabrina Jeffries
- How the Scoundrel Seduces, av Sabrina Jeffries
- The Temporary Wife, av Mary Balogh
- The Dangerous Lord, av Sabrina Jeffries
- The Duke’s Disaster, av Grace Burrowes
- This Duchess of Mine, av Eloisa James
- A Duke of Her Own, av Eloisa James
- A Lady Never Surrenders, av Sabrina Jeffries
- To Wed a Wild Lord, av Sabrina Jeffries
- How to Woo a Reluctant Lady, av Sabrina Jeffries   
- A Hellion in Her Bed, av Sabrina Jeffries 
- The truth About Lord Stonville, av Sabrina Jeffries
- The Hellions of Halstead Hall, av Sabrina Jeffries (introduktion till serien)
- Only a Promise, av Mary Balogh
- The Lady Most Likely, av Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway
- En enda hemlighet, av Simona Ahrnstedt
- Only Enchanting, av Mary Balogh
- The Lady Most Willing, av Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway
- Not So Innocent, av Laura Lee Guhrke
- To Catch an Heiress, av Julia Quinn
- Say Yes to the Marquess, av Tessa Dare
- By Winter's Light, av Stephanie Laurens

2014

- The Black Cobra Quartet, av Stephanie Laurens
- The Casebook of Barnaby Adair, av Stephanie Laurens
- David, av Grace Burrowes
- The Promise in a Kiss, av Stephanie Laurens
- Cynster-serien - Släkt och vänner, av Stephanie Laurens
- It Happened One Night och It Happened One Season, av Mary Balogh
- The Ideal Wife och A Precious Jewel, av Mary Balogh
- Ladyns hemliga brev / The Lady and the Laird, av Nicola Cornick
- How To Marry A Marquis, av Julia Quinn
- The Bastion Club Novels, av Stephanie Laurens
- Spindle Cove series, av Tessa Dare
- Twas the Night After Christmas, av Sabrina Jeffries
- Lady Whistledown-serien, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas