måndag 20 oktober 2014

Stephanie Laurens - Cynster-serien - Släkt och vänner

I de sex första böckerna i Stephanie Laurens Cynster-serie gifte Stephanie bort de sex jämnåriga bröderna och kusinerna som utgör kärnan i den mäktiga och inflytelserika släkten Cynster. Sex tongivande och eftertraktade ungkarlar och tillika notoriska kjoljägare – kända smeknamn som mer än väl lever upp till deras rykte – Devil, Demon, Lucifer, etc.

Männen i släkten Cynster lever efter en sträng hederskodex och de är väl medvetna om att man inom släkten av hävd gifter sig – rysansvärda tanke – för kärleks skull och inte av något annat skäl. De sex bröderna och kusinerna trodde sig vara immuna, de trodde sig kunna undfly detta rysansvärda öde. I den ena härliga, spännande och ångande heta boken efter den andra visade Stephanie Laurens hur fel de hade.

Det kan kanske vara på sin plats med en varning för blyga läsare – det ångar nämligen om sidorna.

När hon väl lyckats gifta bort den äldsta skaran av bröder och kusiner vände Stephanie Laurens – i väntan på att Simon, den yngste av kusinerna skall hinna växa upp – blickarna till vänner och ingifta släktingar. Och det finns gott om dem. Först ut är vännen, rivalen och trätobrodern – och invalde hedersmedlemmen i klanen Cynster. Gyles Rawlings.


All About Passion

Gyles Rawlings är väl medveten om Cynsters tradition att gifta sig för kärleks skull men som han inte är någon Cynster, har han inte för avsikt att följa sina vänners exempel. Vad han vill ha är ett mer traditionellt konvenansparti med en pliktmedveten kvinna som kan vara en exemplarisk Grevinna. Någon som ger honom de söner han behöver och i övrigt är beredd att blunda för hans snedsprång och låta honom leva sitt liv som han behagar.

Han finner en avlägsen släkting, Francesca, som inte bara ärvt ett stycke mark som en gång i världen tillhörde hans släktgods utan som i övrigt också tycks motsvara hans krav. Han finner också en våghalsig, frimodig, attraktiv ung kvinna som väcker hans åtrå.

Det är bara ett problem. De unga kvinnorna är kusiner.

Och han har förväxlat dem.

Det är först i kyrkan Gyles upptäcker sitt misstag. Snart nog är han gift. Med fel kvinna. Och det bekväma, trygga konvenansäktenskap han önskade och förväntade sig, det går upp i rök framför hans ögon. Men när det ena anslaget efter det andra hotar Francescas liv, är han beredd att göra allt för att rädda kvinnan som blivit så rätt för honom.


The Ideal Bride

I Devil´s Bride gifte sig Devil Cynster slutligen med den motsträviga Honoria Anstruther-Wetherby. Det är där vi för första gången möter Honorias bror, Michael Anstruther-Wetherby. Han är nu parlamentsledamot och av allt att döma har han en storslagen karriär framför sig. Allt han behöver för att trygga den framgång som ligger inom räckhåll, är en perfekt och omsorgsfullt utvald hustru som kan understödja hans ambitioner.

Just som Michael tror sig ha funnit sin idealiska brud börjar saker gå snett. Flickan är helt enkelt för omogen, för oerfaren av det politiska spelet och mer intresserad av mode och skvaller och jämnåriga vänner. Hennes unga faster däremot –

Caroline Sutcliffe, som har ett olyckligt äktenskap med en toppdiplomat bakom sig, är fast besluten att rädda sin unga brorsdotter undan ett liknande öde. Särskilt som flickan är förälskad i en annan ung man, som med Elizabeths stöd har goda framtidsutsikter. Så Caro kläcker en plan som skall få Michael att dra öronen åt sig. Vad hon inte räknat med, är att hon skulle dra hans intresse till sig själv.

Men någon verkar fast besluten att Caro varken skall ha Michael – eller en framtid.


The Truth About Love

Gerrard Debbington är bror till Vane Cynsters hustru Patience. Han har infriat de löften han visade som ung (i A Rakes Wow) och blivit en framstående konstnär. Han har fått en unik chans att måla de legendariska, fabulösa trädgårdarna vid Lord Tregonning's Hellebore Hall. Det är bara en hake. För att få måla dem, måste han först måla ett ärligt och uppriktigt porträtt av Lord Tregonning's dotter.

Gerrard avskyr idén, det sista han vill är att ödsla tid och kraft på att porträttera en bortskämd herrgårdsfröken. Men Jacqueline Tregonning’s blir en överraskning för honom. Hennes skönhet är odiskutabel – likaså hennes värdighet, hennes mod och hennes intelligens när han ser henne möta de hotfulla rykten som surrar omkring henne. Som utpekar henne som en hänsynslös mörderska.

Allt bättre förstår han Jacquelines önskan – för det är hennes önskan – om ett fullständigt ärligt och uppriktigt porträtt. Någonting som visar henne sådan hon verkligen är.


What Price Love?

Dillon Caxton, släkt med Demon Cynsters Felicity, mötte vi första gången som en ung odåga i trubbel i A Rogue's Proposal. Ett decennium senare har han vuxit till sig och har en aktad och ansvarsfull ställning inom kapplöpningsvärlden.

Priscilla Dalloway är i desperat behov av – information. Just den information Dillon har ansvaret för. Hon är beredd att försätta berg för att få tag på information som kan rädda hennes tvillingbror undan ett brottssyndikat, Dillon är beredd att försätta berg för att skydda informationen han anförtrotts ansvaret för.

Men han är nyfiken. Varför är denna vackra, vilda irländska på jakt efter information om kapplöpningshästar och uppfödare?

Svaret är någonting som bara är allt för välbekant för honom. Hennes tvillingbror har ofrivilligt dragits in i en vadslagningshärva, iscensatt av någon eller några som är beredda döda för att skydda sin verksamhet. Och sin identitet.


The Taste of Innocence

Charles Morwellan är bror till Gabriel Cynsters Alathea och när han bestämmer sig för att gifta sig, vet han exakt vad han vill ha. Ett pragmatiskt, arrangerat äktenskap byggt på tillgivenhet och respekt. Det är vad han har i tankarna när han friar till Sarah, en av döttrarna på granngodset och en förnuftig och väluppfostrad ung dam. Till hans förvåning är Sarah tveksam, hon har svårt att acceptera ett pragmatiskt konvenansäktenskap, men han uppvaktar henne intensivt och lyckas övertyga henne.

Äktenskapet får en tuff start när det går upp för Sarah att hennes make, trots att passionen flammar mellan dem i sängkammaren, i övrigt har för avsikt att hålla henne på armslängds avstånd. Hon finner sig utestängd från stora delar av Charles liv och känner sig allt mer ensam. Inte heller Charles, som fått som han velat, är lycklig.

Sarah, som är engagerad i ett lokalt barnhem, märker att allt vid barnhemmet inte står rätt till. Besynnerliga olyckor inträffar, likaså sabotage – och snart nog också anslag mot hennes eget liv. Det är först när han inser vidden av hoten mot Sarah Charles är tvungen att ompröva sin inställning till äktenskapet. Och kärleken.


Temptation and Surrender

Jonas Tallent är bror till Lucifer Cynsters Phyllida och han är rastlös och uttråkad med societetens ytliga, lättsinniga liv. När hans far är tvungen att resa bort, är han tacksam för chansen att ta över ansvaret för gården. Hans mest angelägna plikt är att skaffa en ny värdshusvärd till byns nedgångna värdshus, något som visar sig lättare sagt än gjort – byn är liten och lantlig och ligger långt från några mer trafikerade vägar.

Emily Beauregard struntar i att värdshuset ligger lantligt och avskilt. Det .är perfekt för hennes behov, en perfekt plats för hennes familj. Och en perfekt bas för hennes sökande efter längesedan gömda – och i det närmaste glömda – familjeklenoder.

Motvilligt går Jonas med på att låta Emily bli byns nya värdshusvärd. Det är ett beslut han inte behöver ångra – Emily och hennes syskon har snart förvandlat det nedgångna värdshuset till byns hjärta. Hon har också, upptäcker han, skaffat sig en plats i hans hjärta. Men skattjakter är ingen ofarlig sysselsättning, snart nog utsätts Emily och hennes familj för allehanda hot och anslag.


Det är skaran av Cynsterklanens vänners och ingifta släktingars romanser till dags dato. Vem vet? Stephanie Laurens har kanske fler spännande, romantiska och ångande heta historier i rockärmen för släktens vänner även om hon för närvarande vänt blickarna mot nästa generation Cynsters.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- It Happened One Night och It Happened One Season, av Mary Balogh
- The Ideal Wife och A Precious Jewel, av Mary Balogh
- Ladyns hemliga brev / The Lady and the Laird, av Nicola Cornick
- How To Marry A Marquis, av Julia Quinn
- The Bastion Club Novels, av Stephanie Laurens
- Spindle Cove series, av Tessa Dare
- Twas the Night After Christmas, av Sabrina Jeffries
- Lady Whistledown, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar