lördag 4 oktober 2014

Sabrina Jeffries - Twas the Night After Christmas

 
Det finns många skickliga romanceförfattare att välja mellan, i synnerhet om man läser romance på engelska. Än så länge har jag bara hunnit läsa Sabrina Jeffries senaste serie The Duks Mensom jag tidigare tipsat om – och en fristående roman, Twas the Night After Christmas. Men en sak är säker – hon skriver bra.

Twas the Night After Christmas är på sätt vis förbunden med serien The Duks Men, eftersom Pierce Waverly anlitar Dominick Manton från Manton Investigations för att lösa ett familjemysterium. Som barn hade Pierce också flera obehagliga sammandrabbningar i skolan med George Manton, Dominicks äldre översittare till bror – någonting som beskrivs i prologen. Eftersom Twas the Night After Christmas utspelar sig före The Duks Men är Dominicks halvsyskon, Tristan och Lisette, inte involverade.

Pierce Waverly lever ett utsvävande liv i London, plågad av minnen från barndomen av att oförklarligt ha blivit förskjuten av föräldrarna. Under hela sin skoltid tilläts han aldrig att återvända till barndomshemmet utan tillbringade istället varje lov och varje helgfirande hos släktingar. Det är ett mysterium som alltjämt kastar långa skuggor och fjärmat honom och hans mor från varandra tills bara ett mirakel förefaller kunna försona dem – och Pierce tror inte på mirakel längre.

Det gör däremot Camilla Stuart, hans mors sällskapsdam. Och det är hon som startar alltsammans, i ett desperat försök att försona mor och son. Hon vet att hon tar en stor risk i och med sitt handlande. Kanske en allt för stor risk. Hon är i Pierces tjänst – och som änka och mor till en son är hon beroende av sin inkomst för sin och sin sons överlevnad.

Om hon utmanar Pierce en gång för mycket, kan det kosta henne hennes ställning. Speciellt som hans mor, mot Pierce önskan, givit henne tillåtelse att ta sin son till sig på godset. Men Camilla, som vet att hennes matmor älskar sin son och sörjer över brytningen och hans avståndstagande, hoppas att julens magi skall förmå mor och son att försonas.

Twas the Night After Christmas är en rörande och gripande bok om smärtsamma slitningar av familjeband, av kvinnors och barns utsatthet i en patriarkal miljö. Och samtidigt en bok från pärm till pärm fylld av julstämningen.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- Lady Whistledown, av Julia Quinn m f
- En enda natt, av Simona Ahrnstedt
- The Captive Hearts Series, av Grace Burrowes
- The Perfect Lover, av Stephanie Laurens
- Gareth, av Grace Burrowes
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar