söndag 24 juni 2018

Romancenytt

Jag hade tänkt försöka hålla mig bättre i takt med vad som sker i Romancesverige, men redan tre veckor efter mitt förra Romancenytt ligger jag efter. Ett tydligt tecken på att det nu börjar röra sig rejält på romancefronten här i Sverige - och det är ju inte helt fel!

Så, vad finns att förtälja? Vad har vi att se fram mot under sommaren?

Först en nyhet från månadsskiftet, som dock kommer först nästa år.

Kring månadsskiftet var det stor uppståndelse på Instagram när Heléne Holmström och Lovereads och Nordin Agencey meddelade att Heléne nu är Lovereads andra svenska romanceförfattare och att hennes nästa bok, en romance i advokatmiljö, kommer att komma ut på Lovereads våren 2019. Grattis Heléne!


När vi är ändå är inne på Lovereads utgivning under sommaren så kommer Helen Hoangs Kyssfaktorn kring månadsskiftet juni/juli.I juli kommer Förälskad i trubbel, den andra delen i Sarah Titles serie om kärlek på bibliotek..
I mitten av augusti kommer så en nyskriven svensk romantisk feelgood-deckare, Söta, röda sommardrömmar, av Christoffer Holst. Jag har ännu inte hittat någon bild på omslaget där, återkommer i något senare Romancenytt när jag väl gjort det.

Men, hur som helst, visst ser det ut som om semesterläsningen är räddad?
Och när vi ändå är inne på Lovereads, romance och utgivning kan vi inte förbigå det här!

Kommer ni ihåg Simona Ahrnstedt fina lilla erotiska alla hjärtans dag-novell, Alla hjärtas mirakel, som Lovereads gav ut i tryckt format i samband med alla hjärtans dag och för övrigt enbart som e-bok och ljudbok?
Så här skriver Lovereads nu på Instagram:

"Nu söker vi nästa års alla hjärtans dag-novell med romancetema!
Skicka din novell till oss på info@lovereads.se senast den 30 september. Maxlängd 50 000 tecken."


Visst låser det lockande?

Blir ni frestade att försöka? Det är faktiskt inte utan att jag blir det, även om jag nog nästan avsvurit mig fler novelltävlingar (eftersom jag aldrig riktigt får till en bra novell). Mitt sista försök (då var formatet 12 000 tecken) exploderade (utan att huvudpersonerna ens hade hunnit träffas när jag passerade 12 000 tecken - även om deras möte närmade sig) och plötsligt satt jag där med lika otippat som oplanerat romanprojekt.

Men 50 000 tecken? Nu snackar vi! Nu är vi upp i den längd där jag faktiskt lyckats få till några någorlunda hyfsat läsbara alster.

Men eftersom det här är ett Romancenytt och inte ett Skrivdagboksinlägg så avrundar jag där.

Om ni är frestade och om ni känner er manade så dra fram anteckningsböckerna och börja planera. Eller sätt fingrarna mot tangentbordet, om det är det angreppssätt ni föredrar.

Och lycka till!
Och annars då?

Sofia Fritzsons andra bok, äventyret väntar, har översatts och kommer nu på danska. Någon gång under sensommaren/hösten, jag är inte säker på mer exakt när, är Sofia också aktuell med sin tredje bok i serien om systrarna - och det är ju någonting att se fram mot!


Elin Abrahamsson har skrivit en bok om romance, Enahanda läsning: En queer tolkning av romancegenren. Boken, som verkar mycket intressant, tar upp fördomarna mot romance och romancegenren samt den kritik som riktar sig mot den.


Boken finns att köpa hos bl a.Bokus.
Och det, var nog allt jag har att rapportera i denna upplagan av Romancenytt. Önskar alla bloggföljare en härlig sommar, med massor av romantisk läsning. Och strunta i alla fördomar mot genren, den kommer i regel från små personer med sköra egon som känner sig hotade av en genre som bejakar livet och kärleken och friheten - för att inte tala om lyckliga slut!

Det är nog egentligen rätt synd om dem, de kan inte ha mycket glädje i livet.


2 kommentarer:

  1. Så mycket härligt att se fram emot ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det? Och sedan kommer dina böcker i ny upplaga också. Det rör verkligen på sig i Romancesverige.

      Radera