fredag 12 september 2014

Grace Burrowes - Gareth

Grace Burrowes är en skicklig romanceförfattare som tecknar finstämda och ytterst personliga porträtt av sina personer och hennes texter känns ovanligt levande. Grace är en författare som inte väjer för sådant andra författare inom genren skulle gå omvägar omkring. Den första av hennes böcker jag läste var Ethan. Gareth var den andra. Både Ethan och Gareth ingår i hennes löst sammanknutna serie The Lonely Lords.

Efter att jag läst Ethan var förväntningarna höga – och Gareth levde upp till dem.


Felicity Worthington och hennes yngre syster Astrid levde i fattigdom, utan något större hopp om förbättring. Tills Callista Hemmings, en avlägsen släkting, oväntat testamenterade hela sin kvarlåtenskap till Felicity. Det var ett arv som kunde bli en trygg försörjning för Felicity och hennes syster och ge Astrid en chans att finna en make.

Enda haken var att arvet var ett välkänt glädjehus.

Enligt villkoren i Callistas testamente måste Felicity visa sig kompetent nog att förvalta sitt arv. Hon måste bevisa att hon är väl insatt i att leda och förestå arbetet på glädjehuset – och alla förekommande aspekter av arbetet.

Callista har utsett den cyniske, utsvävande rumlaren Gareth Alexander att övervaka och undervisa henne. Något som kommer som en obehaglig överraskning för Gareth Alexander. Det sista han vill, är att få ett alldagligt fruntimmer på halsen. Och även om han är cynisk och likgiltig för det mesta, går gränsen för vad han är villig att sänka sig till vid den här sjaskiga affären – om han accepterar och genomför sitt uppdrag, skulle han ruinera Felicitys anseende.

Men haken är att om han inte åtar sig uppdraget går det till näste man Callista utsett, en man så utsvävande och depraverad att Gareth måste fråga sig om Callista har skäl att hata Felicity om hon vill henne så illa. Motvilligt går han med på uppdraget, att skicka en anständig och oerfaren ung kvinna i armarna på en man som skulle finna nöje i att förstöra henne och ödelägga hennes anseende är otänkbart.

Gareth och Felicity har tre månader på sig att fullfölja uppdraget. Men vartefter Gareth lär känna Felicity blir han allt mer tveksam inför sitt uppdrag. Hon har förtjänat bättre. Hon har förtjänat bättre än den sjaskiga behandling såväl Callista  och hennes fördömda advokater som han själv utsätter henne för.

Gareth kände Callista och även om hon kunde vara hänsynslös, vet han att hon inte var grym. När han börjar undersöka hennes testamente upptäcker han en rad märkliga omständigheter.


Gareth är för övrigt med som en biperson i Ethan, men eftersom Ethan utspelar sig flera år efter Gareth var det intressant att få veta hur allt börjat.http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk läsning:
- Cynster serien - Tvillingarna, av Stephanie Laurens
- Regency Christmas special, ett axplock av Mary Baloghs julskildringar
- Suddenly You, av Lisa Kleypas
- A Christmas promise, av Mary Balogh
- The Bedwyn Prequels, av Mary Balogh
- Wallflower series, av Lisa Kleypas
- The Duke's Men - de 2 första böckerna, av Sabrina Jeffries
- The Spymaster's Lady, av Joanna Bourne
- Minx, av Julia Quinn
- The Cynster-series - de 6 första böckerna, av Stephanie Laurens
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar